EP vs H2O

Op de flyhappening in Putte met Vincent van 0031flyfishing afgesproken om te gaan snoeken. Niet vanuit de bellyboot maar weer eens lekker wat lokale watertjes en de polder. Eerdaags komt er weer een snoekweekend met een goed gezelschap en dus moeten de watertjes weer even in kaart gebracht worden.

Na een ietwat lange reis was Vincent dan uiteindelijk om 09.30 bij mij voor de deur en zijn we maar meteen naar de eerste poldersloot getogen. Aldaar de eerste snoek onder de eerste brug maar die kon niet geland worden door averij, balen. Ondanks toch goede verwachtingen van deze sloot geen enkele snoek van enig mooi formaat of die bleef hangen. Bij dit soort taaie omstandigheden niet lang twijfelen maar gelijk verkassen. Bij een ander water aangekomen, wat behoorlijk bruin was, stonden Vincent ik naast elkaar en al op de eerste worp haakte Vincent direct een klein snoekje. Op de oude vertrouwde zwart/paars. Na een paar plaatjes wilde ik inwerpen maar mijn telefoon ging af. Sander aan de lijn, hij was vrij die middag en wilde ook gaan snoeken. Bij het bespreken van de plannen wierp ik met een hand de streamer onder een bruggetje en sweepte ik de vlieg hoog terug. Een snoek kwam met opengesperde muil uit het troebele water achter de EP streamer aan en zoog hem naar binden. Met een troutstrike wist ik hem te haken maar ik moest me alleen nog ontdoen van de telefoon. Sander werd het gras in gegooid en kon alle commotie aan de waterkant real life in de auto meemaken.
Na een paar runs kon ik een mooie dame van 86cm landen en op de plaat zetten. Mooi dik en een gehavend lichaam, wellicht herken ik haar wel een volgende keer mocht ik hier weer eens komen.
Daarna werd het weer rustig en zijn we naar nieuw polder water getogen. Aldaar weer gauw voor ons beide een misser, de zoveelste van de dag.

Vanwege het heldere maar donkere veenwater bond ik een mullet brown H2O streamer eraan die prachtig goudkleurig oplichte. Je kon deze van een afstandje prachtig volgen en dus ook de aanbeten zien. Op een weidse kruising wierp ik over het midden in en trok ik de streamer vrij hoog door het water. Midden op de kruising zag je een boeggolf aankomen en een seconde later een snoek die in een rechte lijn achter de streamer eroverheen schoof. Alsof het een scene was uit “Waterwolf”
De haak werd gezet en meteen klapte de Cross dubbel, daar de slip nog op behoorlijk zwaar stond (tropentripje) kon de snoek geen lijn nemen maar ving de hengel mooi de klappen op. Na een paar shots 80 cm erbij op de teller.

Een paar meter later wist Vincent weer een snoekje te landen.
Uiteindelijk hebben we die dag ieder 3 snoeken geland en een hoop gemist, het was ook weer niet bal daar zal het weer waarschijnlijk nog te zacht voor zijn maar al met al wel even lekker om al die snoeken te zien.

Nog een paar weekjes en dan kijken hoe het met het snoekweekend vergaat.
Cheers, Brian Elward

4 thoughts on “EP vs H2O

  1. Brian Elward says:

    Hallo Jan, ik heb een groepje vrienden uitgenodigd om te gaan snoeken. Vorig jaar ook gedaan en was een leuk succes, verslagje staat ook ergens hier op de blog. Dit jaar komt er uiteraard weer een verslagje.

  2. Brian Elward says:

    Hoi Frederic, nee niet de hele tijd mijn Dyckers petje op gehad. Voor de 0031flyfishingfans ook even dat petje opgedaan. 🙂 Morgen weer mijn Dyckers petje op, alhoewel een muts wel fijner zou zijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *