Ze worden dikker en dikker…

Gisteravond een demoavond bij de Purmervlieg te Purmerend. Uiteraard in het teken van vliegvissen op snoek en het binden van snoekstreamers. Voornamelijk EP, maar ook de nieuwe H2O kreeg de nodige aandacht. (zie Dyckers fb pag. voor wat fotootjes) Vanmiddag vond ik het welletjes en besluit er tussen uit te knijpen. De riedel kan beginnen.

Snel de bellyboot uit de schuur, pomp, flippers, dieptemeter, accu, waadpak, waadschoen, m’n crossie, reel met de sixth sense di7 erop, de grote gele cliff en een C&F tarpondoosje voor bij de hand, knallen met die hap, k’heb niet al teveel tijd, ach what else. Tijdens het rijden nog even alles nagaan of er niks vergeten is, tzal niet de eerste keer zijn. Het kwam gisteravond nog even ter sprake bij de vliegvisclub, met hilarische verhalen van vergeten benodigdheden. Die van mij houd ik voor nu voor me,, wie weet komt het nog wel eens.

Een half uurtje later sta ik de boot op te pompen om te gaan. De wind staat goed, een mooie kracht, enigsinds zijwaarts / van achteren, waardoor de stroming wat minder is en het grote water een goede helderheid heeft. Bij het te water gaan druk ik de dieptemeter aan en hop het spel kan beginnen. Water is 7 graden nu. Voor de rest blijft het behelpen met zo’n dingetje. De hoek van de transducer is te klein en ik behelp het een beetje door het bereik op 20 meter te zetten, terwijl de diepte 4 a 6 meter is. Maar zoals eerder vermeld die 120º graden kijkhoek is veel meer geschikt en de lowrance fishfinders geschikt voor de bb komen zeer spoedig in de shop en dan gaat die er bij mij natuurlijk ook op, kan niet wachten.

Ik kijk om me heen en zie warempel wat kringetjes, langs de kant. Krijg nou wat, kijk nog eens goed, manoman wat een prooivis, prachtig die scholen zo. Je hebt niet altijd een dieptemeter nodig. Dus heb je er niet een, probeer het toch eens, want het kan.

Enfin wederom besluit ik werpend te starten naar het kantje toe. Heb het idee dat de snoek wat ondieper ligt de laatste tijd. BAM hangen, wat heerlijk is dit toch, dit verveelt nooit. Esox Lucius, de groot water variant. Jumpend, een run, en nog een, super.

De overige 2 uurtjes krijg ik nog een giga aanbeet op 4 meter diep water, maar het mocht niet baten, helaas, gelost. Maar wat is ze weer mooi en vet he? Ze worden dikker en dikker. Volvretend voor de winter. De ene mooi groen met een bijzondere tekening. De ander tegen het witte an. Vangze! Gr. Edwin

6 thoughts on “Ze worden dikker en dikker…

 1. Thibault says:

  Always the same EP pattern : black and violet ! Is that the magic combination ?

  A big “bravo” for your amaiszing results these last weeks. 80+ at each session, what a great job !

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  @ Danny / Yuki, waren jullie in de buurt? Volgende keer ff een belletje, alhoewel ik was druk :))

  @Thibault, its purple with black watermarks. It is very succesfull in deeper water. But it is difficult water with lots of huge pike, but also lots of (live)bait fishermen.

  @Marc, next time!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *