En dat noemen we dus LOS!

Zo los als het maar kan. Vanmiddag. Wat een feest. De 11de van de 11de, weer eentje om te onthouden. Kort maar krachtig. Kon er even op uit van 13.30 t/m 16.00 uur, want dan roept het gezinnetje weer. Vroeger zou ik – als er niet al teveel tijd was – de polder in duiken. Of een stadsgrachtje. Maar heee, het kan nog net. Dus daar gaan we weer, de bb in de auto en knallen met die hap. Gewoon doen. Je weet maar nooit. En elke minuut op het grote water geeft nieuwe inzichten. Gaat je het water meer leren begrijpen. En de natuur laat het nodige zien. T’is absoluut niet alleen die fishfinder die het doet. Nee vandaag was het alleen maar werpen, iets af laten zinken en rammen met die grote streamer. Machtig mooie visserij.

Als ik een uurtje peddel met de zon goed op m’n gelaat kom ik aan bij een nieuwe interessante stek. Ik voel een tikje, zoals wel vaker gebeurd, sta op scherp en daar is die beuk, hangen, zonder twijfel, de lat zo krom als een hoepel en de snoek die neemt toch wel wat meters lijn. Een mooi gevecht met enkele mooie sprongen en spurts volgt. Zoals alleen de snoek dat kan doen. De vis die ik al vanaf klein jochie bevis en die me tot op de dag van vandaag nog steeds intrigeert, wat een machtige mooie beesten zijn het toch, esox lucius en dan vooral de dames.

Altijd wat gedoe een fotootje vanuit de belly. De snoek is een eind 70tiger/begin 80tiger, een mooie vis, maar ditmaal leg ik hem ff langs de lat, moet goed zijn zo. Een snelle release en daar gaan we weer. Bij de eerstvolgende worp is het weer raak. Niet normaal. Ditmaal een echt sterke vis, die me het nodige laat zien. En ditmaal wel een fotootje, niet veel later gevolgd door een flinke staartslag de diepte in. dat was nummer twee, gaat lekker zo. Pakweg een kwartier later gevolgd door wederom een prachtig exemplaar, eind 80-begin 90cm.

Om 15.45 laad ik de spullen supersnel weer in de auto, om op tijd thuis te zijn. Nou ja ietsje te laat dan. Mirjam kent me zo onderhand wel. Ik had graag langer willen blijven, maar met een eindtotaal van 5 snoeken allen tussen de eind 70 en begin 90 rijd ik met een big smile richting huis. Dat noemen we nu los. Zo los als het maar zijn kan. De laatste worpen was zo goed als iedere worp raak, dan een nippertje, vervolgens alleen een tikje en ik heb de boel maar gestopt op die laatste BAM, heerlijk gewoon. Net als die vis van gisteren trouwens, die ik jullie niet wil onthouden en als laatste bij dit verslag staat vermeld. Snoeken op groot water. Ga het doen. Er is weinig verslavender dan dit. En weet je zonder al teveel kosten, zoals Ad het als zo vaak in zijn verhalen vermeldde, puur hollands, op en top genieten. Gr. Edwin

4 thoughts on “En dat noemen we dus LOS!

 1. Gerlof says:

  Mooi werk! Afgelopen maandag ving ik er 6 in 20 minuten! Allemaal tussen de 75 en 90 cm. Dagtotaal kwam uit op 8. Vooral als je je aanbeten kunt zien is dit in Nederland voor mij veruit de mooiste manier van vliegvissen.

  Gr. Gerlof

 2. Cornelis says:

  T’is niet alleen de dieptemeter die het doet…dat geloof ik zeker…maar op een “onbekend” water wel een onmisbaar apparaat….

  prachtresultaten Edwin… hoor graag nog eens van je hoe je die foto’s schiet…( en binnenkort ook eens drilfoto’s…maar daarvoor moet je met z’n 2-en zijn.)

  grt. Cornelis

 3. Robbert Zalm says:

  Prachtig. Wat een geweldig seizoen heb je zo met al die mooie visdagen.
  Ik was al snoek verslaafd ondanks dat ik er op het grotere water veeeel en veel minder vang.

 4. frederic says:

  Beresterk gevist Edwin.
  Wat hebben jullie toch goede snoekwaters in Nederland.
  En die paars/zwarte EP-streamer is een topper zie ik…
  GRTZ Frederic uit Belgie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *