Impuls snoeken, de grootwater verslaving

Zo vanaf oktober, wanneer de dagen korter worden en de kou erin komt, zijn de daadwerkelijk geplande visdagen gereduceerd tot zowat 0. De drukte met Dyckers, toch veel materialen en vliegen gericht op snoek en het tropische zoutwater dezer weken, binden dus, en het werk bij ons reclamebureau, tezamen met de opvoeding van de kids maakt het simpelweg lastig om complete visdagen te plannen. Maar het ondernemerschap heeft ook voordelen, neem nu vandaag. Woensdag is de dag dat de kids naar de opvang gaan. Mirjam is bezig met verschillende logo’s, huisstijlen, brochures en aanverwante en bij mij…bij mij kriebelt het. De mannen zitten in de carib voor twee weken achter bones, tarpon en wat al niet meer, af en toe mij op de hoogte houdend, super, aanstekelijk, tijd voor…. Impuls snoeken, de grootwater verslaving. Even Mir vragen of het kan, ja hoor, ze redt zich vandaag wel en om half 12 stap ik in de auto voor een aantal uurtjes bellyboten op zoek naar big mama’s.

Aangekomen bij de eerste stek, waar het een maand geleden zo goed ging, werd al snel duidelijk dat de wind goed vat heeft op de grote vlakte. Dat wordt flink peddelen. Af en toe zie ik een schooltje vis op de fishfinder, maar veel is het niet. Het water wordt ook bruiner en bruiner en er staat een lichte stroming. Niet ideaal en na een uur besluit ik de boel drastisch te wijzigen, stap een paar 100 meter verder uit dan waar ik ben ingestapt en loop met de bellyboot op de rug richting auto. Tijd om deel 2 elders te vertoeven. In de auto kijk ik snel nog even naar de haven, maar daar is het zelfs vandaag druk en daar ben ik momenteel een beetje klaar mee. Dus verder karren. Een mooi stuk, enigsinds in de luwte lonkt en ik parkeer de auto, blaas de zitting op (zodoende kan de belly geheel in de auto, het enige wat ik doe is de zitting ff leeg laten lopen en weer vullen) en gaan. Bij het instappen passeert een boot met 2 trollers. Vriendelijke gasten. Is het nog wat vraag ik. Nope helemaal niks. Ik ken de stek en de dieptes en weet dat het daar 4-5 meter is. T’is altijd de vraag of zo’n gesprek de waarheid is, want ze kunnen natuurlijk net zo goed al de nodige snoek of snoekbaars hebben gevangen, maar ik geloof ze. Hmmm nou ja, nu ben ik niet zo snel van m’n stuk te brengen, hoor gewoon te vaak dat het slecht is, of niet de juiste tijd, periode of whatever. En besluit te gaan. Wel iets anders dan de trollers. Ik ga dit keer alles focussen op werpen. Op plekken waar scholen vis hangen, te zien op de fishfinder, of gewoon al springend uit het water als m’n streamer erdoor heen wordt gejast. M’n fishfinder is namelijk meer een dieptemeter. En dat gaat me parten spelen. Ik wil er 1 met een grotere hoek, zodat je de streamer op je scherm kunt zien, taluds beter kunt afvissen en scholen vis + roofvis veel beter kan lokaliseren. Maar we zijn bezig met nieuwe Lowrance fishfinders – ook voor de shop – die wel deze hoek hebben. Weet overigens zeker dat voor de geintereseerden naast grootwatersnoek een daadwerkelijk goede fishfinder ook zeer interessant kan zijn voor het Ovm of bijv de Ronde Bleek. Maar dat terzijde, want ik ben dus snoekverslaafd, dat wisten jullie. Enfin de laatste uurtjes van vandaag ga ik dus werpend vissen. Taluds af, van de wind en op de wind. En yep dat was dus een juiste keus. Dreun na dreun volgt, nog 2 missers, maar met 3 prachtig getekende, al goed vette en voornamelijk sterke snoeken is de dag super geslaagd en loop ik rond 1600 uur voor het laatste werk met een big smile ons huis binnen. Dit is er weer een om in te lijsten! Gr. Edwin

4 thoughts on “Impuls snoeken, de grootwater verslaving

 1. Marc says:

  Hoi Edwin,
  Helemaal top je verslag en vangsten. Tsja vanmiddag was het weer heel mooi. En dus ook ik vandaag voor het eerst op de plas met mijn nieuwe bellyboat. Helemaal top maar nog niks gevangen. Ik heb nog wel wat te leren.
  Groet Marc

 2. bart says:

  Mooie visserij en dito vissen, inderdaad betaald alle investering zich uit!

  ik ben nieuwsgierig, hoe maak je in je 1-tje zulke foto’s in de bellyboat?

  Bart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *