Weekendje pike

Vrijdagmiddag, heftige wind, bewolkte luchten en tussen 13.00 en 16.00 uur heb ik even de tijd. Dit is op en top snoekweer en de hele week zat ik hier al op te hopen, dus snel de belly gepakt en gaan. Groot water snoeken. Hopen op die ene bak, of in ieder geval wat aanbeten. Loop Cross opgetuigd, dieptemeter op de belly, zinklijn eran en dobberen maar. De golfslag is niet gering en al snel hobbel ik flink op en neer. Werpend de diepere kanten af waar een mooie “wind”stroming staat en aandachtig de dieptemeter afkijken op zoek naar scholen vis. Langs de kant komt de eerste snoek na een half uurtje tevoorschijn. Eerst een kort tikje en vervolgens een flinke dreun op de cross. Feest kan beginnen, sterke vissen hier, mooi man. Om een lang verhaal kort te maken, deze vrijdagmiddag zal me lang heugen. In nog geen 2,5 uur dobberen, uiteindelijk 5 snoeken aan de vliegenlat gevangen. Stuk voor stuk ware vechters van 70 t/m achterin de 80cm / begin 90cm.

Zaterdagmiddag heb ik wat langer de tijd en natuurlijk gaan we er weer op uit met de belly. Grootwatersnoek, zo verslavend. Zeker in deze periode als ze zich volvreten voor de winter. Helaas minder als de vrijdag, maar toch nog 2 mooie snoeken weten te vangen. een op 6 meter diepte en een op 3 meter…ik zeg scholen aasvis.

En vanmiddag nog ff een korte sessie, maar helaas het mocht niet baten. Her en der werd ook niet tot weinig gevangen. Wel weer wijzer qua dieptes en gedrag. En zo zit ik smiddags met m’n kleine jochie en meissie + m’n grote schat aan het avondeten, moe maar voldaan. Snel maar weer eens op pad, super zo! Gr. Edwin

3 thoughts on “Weekendje pike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *