Oranjekarperen, memorabel

Koninginnedag 2012. Natuurlijk stond er het nodige in de planning met het gezin, bezoekje aan het mooie oude centrum van Zwolle, de vrijmarkt, de scouting druk bezig met van alles en nog wat en met dit prachtige weer een Italiaans ijsje op het terras, super. Maar rond 13.00 begint het te knagen. Altijd is er weer die herinnering aan die bijzondere dag, met verschrikkelijk wereldnieuws, maar tegelijkertijd voor mij een absolute recordvis, gevangen op zowat hetzelfde tijdstip dat…

Enfin het knaagt dus en rond 13.45 kan ik eindelijk weg. Karpertijd. Machtige visserij. Op weg naar stek 1 check ik de mobiel en zie ik een sms van Paul. “Ga je nog vliegvissen op karper vanmiddag?” Snel sms ik hem terug dat ik zowat bij stek 1 ben en op het moment dat ik de auto uit wil stappen, gaat de mobiel al. Paul. Enne hebbie er al ene Paul zeg ik. Gekkenwerk hoor ik aan de andere kant. Een mooie schub en nog een spiegel gelost. Ok, duidelijk, ik kom eran. T’is nog wel een stukje rijden, maar dat mag de pret niet drukken en rond 14.30 kom ik aan. In de verte zie ik hem staan. Onderweg spot ik een mooie cruiser, maar die zakte snel weg de diepte in. Even later schudden we de handen en hoor ik van Paul dat het net wat rustiger is geworden. Helaas, niet erg. Mooie stek hier. Echter buiten wat schaduwen zien we niks meer en Paul weet nog een 2de stek in de buurt. Tenminste een optelsom maakt dit een potentiele stek en we gaan het proberen. Rustig lopen we nu samen op, babbelend over van alles en nog wat. En net als ik zeg dat het tegenvalt, staan we beide stokstijf stil. Op nog geen 10 meter van ons vandaan een duikboot. Twee valse worpen en de carpbol zakt langzaam voor het neusje weg. Samen volgen we het wat er gebeuren gaat. Kijk ‘m dan fluister ik tegen Paul, dat beest pakt de verklikker hehe. Die is gewillig, krijg zeker nog een 2de kans. Ondertussen zwemt die karper ietwat verschrikt verder. En daar gaat de bol weer, wederom mooi in de zwemrichting. Nu bedenkt de karper zich geen moment, de verklikker schiet weg, bam hanguuuuuuuuh schreeuwen we, haha, Loop Cross S1 #8 zo krom als een hoepel en het feest kan beginnen. Een mooie dril volgt. De karper was niet al te sterk, heb ze toch veel sterker eraan gehad met backing en al, maar de dril is mooi en Paul schiet ondertussen – naar wat later blijkt – een mooie serie.

Even later zien we nog een mooie schub die Paul besluipt, maar helaas spooked. Vervolgens lopen we nog een flink aantal meters, spotten nog enkele karpers, maar ook deze waren toch snel spooked, echter met beiden een mooie karper aan de vliegenlat mogen we niet klagen en is het rond 17.30 weer tijd om naar huis te gaan. Dat karperen op koninginnedag houden we er maar in!

Hierbij nog een mooie serie foto’s. Gr. Edwin (en Paul)

2 thoughts on “Oranjekarperen, memorabel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *