De eerste karpers aan de vlieg, verslavend!

He Edwin.
Hierbij nog even een klein verslagje van de eerste karpervangsten aan de vlieg!

Na alle mooie verslagen gelezen te hebben van jou en de lezers van alle gevangen karpers aan de vlieg, moesten Danny en ik dit nodig eens gaan proberen. Zo gezegd zo gedaan en zo liepen we samen op een lekker zonnig dagje gewapend met #8 hengel op zoek naar tailende of cruisende karper. Na ongeveer een uurtje in een windstil hoekje vonden we twee zonnebadende vissen, rustig blijven, kort worpje, tweemaal tergend langzaam strippen richting beide vissen……een dikke kolk en nummer 1 stoof ervandoor, de ander bleef toch nog even liggen, weer rustig langs de vis en ja hoor, met een rustige maar absoluut gerichte slag van de staart richting vlieg zoog ‘m naar binnen en hangen!!!!! Wat een geweld, en wat zijn we beide verbaasd dat dit zo doeltreffend gaat met de vliegenhengel! Meters lijn worden door de backing gerost en het water veranderd al snel in een golfslagbad. Na deze eerste karper aan de vlieg zijn we het helemaal eens, wat is dit mooi zeg!!! Helaas miste Danny twee aanbeten en bleef, behalve een klein snoekje en wat flinke voorns, visloos Dat ik er die dag nog eens drie mocht vangen maakt dat we er zeker een nieuwe verslaving bij hebben, carp on the fly, wat onwijs gaaf zeg!!! Inmiddels ook wat carpbolletjes gebonden en hier gaan we het heel snel zeker mee proberen, wat mij betreft mogen de karpers dan nog een tikkie groter;-)

Gr. Yuki

3 thoughts on “De eerste karpers aan de vlieg, verslavend!

  1. Marc says:

    Yuki en Danny, proficiat!. En op het moment dat je t t minst verwacht haak je straks ook die grote!
    Groet Marc

  2. Brian Elward says:

    Lekker hoor en leuke maat karpertjes, nu op naar de 30ponders 🙂 Ik denk dat we meer karpers in de toekomst van je voorbij zien gaan komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *