32 lbs Carp on the Fly

Tsja, je kent dat wel. Na het eten nog even buiten spelen. 2 uurtjes tot donker. Gauw wat spullen bij elkaar gegraaid. Toch maar weer naar dat vertrouwde onooglijke slootje. Het stroomt er een beetje. 3 weken terug haakte ik er nog een goudkarper, maar schoot los na een paar seconden drillen. Op de weg terug kwam ik toen vast te zitten met mijn quattro. 240 euro sleepdienst armer en geen vis.

Deze keer dus te voet de laatste km afgelegd. Ik zag bij aankomst al meteen karpers draaien maar ik kon ze niet goed onderscheiden in het troebele water. Het 6-je opgetuigd, namaak maiskorrel, Hareline ice dub hot yellow, eraan, klein drijvertje. Inwerpen op de hoek tegen het riet, na een minuut of 5 beweegt de waker even, gevolgd door de aanslag en wat een kolk! Hangen! Omdat het vrij ondiep is gaat-ie er in het begin niet echt vandoor. De hengel gaat krom als een hoepel en de donkere vis knokt traag onder de kant. Komt een paar keer op gang en neemt dan een meter of tien. Maar het is vooral een taaie strijd tegen de volledig kromme Sage VPS. Ik probeer hem een keer te scheppen maar krijg hem niet in mijn net. Dan ineens komt-ie recht op het net afzwemmen, kop erin, maar past niet, het sea trout net is veel te klein. Met moeite krijg ik hem er toch in. Bij het optillen weet ik het al een hele beste! Ik heb alleen mijn i-phone bij om wat fotootjes te maken. Ik rook nog een dikke sigaar en wacht nog even of er nog karpers terug komen in het slootje. Ik zie nog 1 vis als een speedboot voorbij komen zwemmen, op weg naar het grotere en diepere water. Ik pak in en ga tevreden naar huis.

Vr. gr. Marc Deurloo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *