Nog snel een uurtje…

Weg dus. T’werk zit erop voor deze week. De bestellingen van vandaag zijn de deur uit. En ook de andere werkzaamheden zijn gedaan. Dat wil zeggen de urgente, want als ondernemer heb je altijd werk. Dat kan wachten. M’n dochter doet nog haar middagslaapje. Mag ik ff. Ben om 5 uur terug. Het is nu kwart voor vier. Ja hoor. Lekker wegwaaien in de polder, of toch strontschoppen in de wijk. Heb daar eigenlijk weinig zin in. De polder wordt het. De palen die ze de laatste maanden in het water a/h zetten zijn irriteren me. Het lijkt op een extra natuurlijke oever. De praktijk zorgt voor 1/3 minder viswater en vastzittende streamers in de “natuurlijke” oever onder water. Lekker is dat. Nou ja, het miezert een beetje, staat een redelijk windje en buiten het sluipverkeer is het hier een stuk rustiger dan in de wijk. Nog snel een uurtje snoeken. Kort stekjes afvissen en hop de auto weer in, naar een volgende stek. Tijd vliegt natuurlijk voorbij. Bam, onverwachts is daar die aanbeet. Mooie dikke poldersnoek van in de 70tig. Hangen, snel een fotootje (slechte kwaliteit, helaas) , genieten, heerlijk zo’n uurtje. ik kijk op de telefoon, tis 5 uur en ik moet nog terug…tja same old story. Sorrrrryyyy. Bij thuiskomst laat ik de camera aan m’n kleine Merel zien, Fissjjjjjj zegt ze. Juistem en nog een mooie ook, zoennnn, Hee Berrrt, tijd voor sesamstraat, mooi man!
Cheers, Edwin

3 thoughts on “Nog snel een uurtje…

 1. Sieger says:

  Heerlijk ff een uurtje uitwaaien Edwin… En toch weer een dikke dame… En wat nou slechte foto… Ik vind het een heerlijke foto die de sfeer van het moment lekker weergeeft… (misschien mist het een scherp oog maar ach….)

  Dat werk aan de nieuwe beschoeiing maakt het er inderdaad niet beter op … Eens zien hoe dat op de lange termijn uitpakt… Heb het idee dat de snoek ook een beetje op drift is geraakt daardoor… Nieuwe plekjes zoeken dus…..

  TL,
  Sieger

 2. likkoe himself says:

  Hoe herkenbaar! Afgelopen winter heb ik ook een aantal van dit soort uurtjes gevist, óók met veelal een slechte foto van 1 snoek in die maat, en steevast thuis ook met de kids naar het cameraschermpje kijken. Lekker leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *