Laatste akte, nieuw hoofdstuk???

De snoek steeg horizontaal vanaf de bodem tot achter mijn streamer. Wat eerst een donkere leegte leek na de zoveelste worp werd opgevuld door een forse snoek die geïnteresseerd raakte in mijn streamer. Het enige probleem was dat ik aan het einde van de strip was gekomen en ik niks meer kon doen dan mijn streamer enigszins laten hangen. Zo langzaam als de snoek achter de streamer tevoorschijn kwam, zo snel schoot ze er onderdoor de diepte in.

Dit was mijn eerste contact met dame esox na de verplichte winterstop. De afgelopen dagen had ik erg veel gewerkt en maar weinig tijd gehad om te vissen, maar vandaag stond maar een afspraak in mijn agenda en dat was vissen!

Na die eerste vluchtige blik op mijn doel stond ik weer op scherp, ze zaten er en ze waren te prikkelen. Dit keer viste ik met wat kleinere streamers maat 4/0 in plaats van de 6/0 units die ik voorheen gebruikte, eigenlijk een beetje een voorgevoel. Alsof ze zo aan het eind van de winter niet zo happig zouden zijn op de grote jongens.

Lange tijd gebeurde er niks tot uiteindelijk weer hetzelfde als in de ochtend zich afspeelde. Ik trok de streamer tot bij mijn voeten, hing hem even net onder het oppervlak en telde tot 3. Op de derde tel schoot er een snoek vanuit de diepte omhoog en greep mijn streamer. Ik kon niets anders doen dan aanslaan, maar helaas trof de haak geen vlees. Na enkele keren kopschudden katapulteerde de streamer langs mij heen en keerde de snoek even verrast als ik weer de diepte in.

Nog geen 5 meter verder kreeg ik de herkansing en dit maal faalde ik niet. Een ogenschijnlijk klein snoekje klapte op de streamer en zoog hem geheel naar binnen. Toen ze in mijn net gleed en ik haar uit het water tilde zag ze er toch niet zo klein uit. De bek was alleen klein in contrast met de enorme buik.

Dit was het uurtje waar de snoeken los kwamen, maar op het moment dat ik moest knallen was ik helaas niet op mijn scherpst. Ik miste nogmaals een snoek die vele malen groter was dan de gevangen snoek, tot tweemaal toe nondeju! Eerst kwam ze langs gezeild en schoof onder een boot. Toen ik de streamer langs de boot trok kwam ze eronder vandaan en ik voelde even haar gewicht. Mis, aarghhh. Daar sta je dan een potje te stampen, dat had een prachtige afsluiter kunnen zijn!

In de middag mocht mr. Dyckers van ms. Dyckers en Dyckers junior even buiten komen spelen, mits hij om 17.00 terug zou zijn. Sorry daarvoor Mir, weer niet gelukt hè?! Het was wel weer duidelijk dat hij andere visserijen aan zijn hoofd had dan snoeken, want hij bakte er niks van. Alsof hij een LOOPje met me nam.

Na een half uurtje strakke LOOPs gooien trok hij zijn hengel krom op wat eerst een afmeerpaal leek te zijn. Alleen bewegen die niet en de gedachte aan 119 begon te dagen. Maar neen, gelukkig was het geen 119 (je moet wat te wensen over houden hè?!), maar een vals gehaakt spiegeltje. Na de nodige capriolen rond inderdaad die ene meerpaal konden wij Edwins eerste karper van 2012 scheppen. 12,5 Pond spiegel luidde het karperseizoen 2012 in. Niet officieel in de bek gehaakt, maar je moet wel een verfijnd gevoel hebben om de onregelmatigheid van een karperrug te kunnen voelen met een dikke streamer. Petje af!

En zo eindigt waarschijnlijk mijn snoekseizoen 2011/2012. Een mooi seizoen met een paar gedenkwaardige snoeken en prachtige dagen aan het water. Mijn gedachten gaan alweer uit naar de tropen, de zee en de karper. Edwin is al aan het nieuwe hoofdstuk begonnen.

Gr. Brian Elward
Extra note Edwin: die karper was fair gehaakt man! tssssss :))
Cheers Team Dyckers

4 thoughts on “Laatste akte, nieuw hoofdstuk???

  1. Robbert Zalm says:

    Ik moet toch betere snoekstekken zoeken. Ik sta altijd versteld van de hoeveelheid aanbeten in andermans verhalen. Karper en snoek zijn beiden prachtig

  2. Arno van Smirren says:

    Hey Edwin!! Doet me denken aan die door mij vals gehaakte spiegel . ( Locatie laten we in de midden. )Gehaakt aan de rugvin. Wat zijn ze dan sterk. Of die schub aan de Hezenberg (Door Gerhard vals gehaakt.) Ik denk dat hij toen wel een half uur bezig is geweest. Mooie tijden in het winterse landschap waren dat Edwin. Ik denk alweer zo’n 15 a 20 jaar geleden.. Time flies when you are…….
    Grt. Arno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *