Bonefish avonturen in Cuba (La Salina)

Hoi Edwin,
Vandaag teruggekomen uit het prachtige Cuba. Zoals je weet ben ik daar met mijn vriendin 16 dagen op rondreis geweest en heb daar gevist in het bonefishparadijs La Salina. Ik ben daar twee dagen wezen vliegvissen op bonefish in een superklein bootje van nog geen drie meter met een gids die de hele dag je bootje kilometerslang met een stok voortbewoog. In geen velden of wegen andere mensen te zien. Je vist daar bijna alleen in een UNESCO natuurreservaat vol met hoofdzakelijk bonefish. Af en toe kom je een incidentele snook, permit, jack trevally of barracuda tegen. Het bootje is zo klein dat je praktisch maar één vliegenhengel kan meenemen. Je hebt precies genoeg ruimte om je vliegenlijn voor je voeten in de boot een beetje goed klaar te leggen.

Ik heb in twee dagen tijd 13 bonefish gevangen. Wel snooks aangeworpen, maar niet kunnen haken. Je moet ook wel opletten wat je zoal aanwerpt, omdat je hoofzakelijk met een #8 hengel vist en die is super voor bonefish, maar niet voor de hele GROTE sterke vissen. Die bonefish zijn trouwens geweldige sportvissen, die éénmaal gehaakt, makkelijk tientallen meters vliegenlijn en backing van mijn reel scheurden.
Ik moest een engeltje op mijn schouder hebben gehad, want het lukte mij om een bonefish goed aan te werpen, te haken en succesvol uit te drillen. Ik heb er geen één verspeeld door lijnbreuk of losschietende haken of andere ongein waar je wel eens over leest. Als je een paar regeltjes in acht neemt, gaat het dan ook goed. Met name de stripstrike is belangrijk (goed de haak zetten door een ruk aan je lijn te geven na de aanbeet en niet direct je hengel heffen). OK, hierbij alvast drie foto’s. Nog bedankt voor je voortreffelijke uitrusting. Alles klopte!

Groetjes, Reinier Verduijn
Note Dyckers: prachtig bericht Reinier en met 13 bones is het resultaat ook top! Ook super dat de HighTide, de Danielsson, de vliegen, ach de complete uitrusting goed is bevallen, maar bovenal dat je doel is bereikt, bones vangen aan de vliegenlat. En je weet het he, eenmaal deze manier van vliegvissen ervaren en je bent verslaafd, hehe, tot horens, nogmaals klasse!!

6 thoughts on “Bonefish avonturen in Cuba (La Salina)

  1. Brian Elward says:

    Prachtig zeg, zo op de eerste keer bone ze ook direct vangen. Knap hoor, ik deed er een paar trips over eer ik ze aan de haak had!!
    Ik neem aan dat het virus ook jou heeft overspoeld 🙂

  2. Reinier Verduijn says:

    Hoi Silvester,

    Via Tropical flyfishing te Groningen .(www.tropicalflyfishing.com). Vraag naar Theo Huizinga. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *