PR pike on the fly 118 cm

Man, wat heb ik hier lang op gewacht. Meer dan 25 jaar achter de snoek aan, waarvan de laatste 20 jaar alleen nog maar met de vliegenlat. Al flink wat jaren terug was m’n record op 103 gezet, met de vliegenlat op een grote bucktail/zonker streamer. Onlangs geëvenaard door een even lange maar veel dikkere dame met een prachtige tekening. Ditmaal op een van m’n favoriete EP Pikestreamers. En hoezeer ik ook blij was met deze snoek, waren de gedachten toch weer hoe lang dit zou gaan duren om erover heen te gaan. Met de vliegenlat en big mama’s vangen, is nu eenmaal geen dagelijkse kost. Daarbij is dood / levend aas toch verreweg favoriet, niet mijn pakkie an, maar ik besef me dat die zo graag gewilde 110plusser wel eens erg moeilijk zou kunnen gaan worden. Hoe vaak hebben we er al niet over gehad tijdens de talloze autoritten naar veelbelovende wateren. Met Thomas, met Brian en met andere vismaten, deze pikes komen vaak ter sprake, giga koppen, een muil waar je u tegen zegt en een buik eronder, 30 pond of meer, echte bakken, zware dames, megamooie snoeken, het blijft dromen, toch?

En daar sta ik weer te harken met m’n HighTide #10, een Airflo Ridge Striper Intermediate #9 lijn erop en een grote zwarte ep streamer met wat ep sparkle purple. Mooi vol gebonden, een centimer of 20 zal die zijn. Het is hier pakweg 2,5 meter en het ligt boordevol vis. Grote dames liggen er. En in de hoop op de 110plusser wordt er weer een worp ingezet. Niet m’n meest favoriete manier van vliegvissen op snoek. Je ziet weinig, het is de bodem aftasten en je vist en verplaatst maar tergend langzaam. Totaal anders als de polder visserij, of in heldere kolken of een van de oude vaarten in de buurt. Je mot er wat voor over hebben. Spannend is het wel, want regelmatig pak ik een stukje vuil of iets dergelijks en elke keer gaat er dan weer een adrenaline golf door het lichaam heen, zal dit dan de meterbak zijn? Een korte strip, een felle tik, korte strip, felle tik, zo tik ik de streamer met de intermediate lijn en de lat schuin voorwaarts naar binnen. BOEMMMMMM en na 1,5 uur is het dan eindelijk raak. Niet zo klein beetje ook. De #10 slaat dubbel op het zware gewicht. Wat een vis, wat een aanbeet, wat een lomp geweld aan het andere uiteinde. Het gevecht kan beginnen en de eerste minuten kan ik weinig doen. Het is een beetje pompen en weer meegeven, pompen en geven. De lijn ligt ondertussen allang op de reel en na een minuut of 7 krijg ik er langzaam maar zeker dan eindelijk beweging in. Een glimp verschijnt, en daar sta je dan in je eentje, halleluja, eindelijk, wat een snoek, wat een kop en wat een prachtige kleuren. Ik sta te shaken en besef me dat dit een echte dame is. 110 plus hoop ik stiekem, maar dat schatten, zeker met een vis in het water blijft ene lastig karwei. Groot is ze zeker, groter dan de grootste snoek die ik tot nu toe heb gevangen. Een heftige staartslag en een mooie run maakt me duidelijk dat ik nu niet weg moet dromen, maar erbij moet zijn. Deze moet binnen komen Ed, concentratie op en top. Geen idee hoe deze gehaakt is, maar de stripstrike ging goed en tussentijds heb ik nog enkele keren de haak gezet. Dit moet goed gaan, ik voel het. En goed ging het. De dril was geweldig, de big mama nog vele malen mooier. Wat een kop, wat een buik, wat een snoek en dat aan de vlieg, yes 118 volle centimeters. Op een plas op loopafstand van m’n huis. Ik kan m’n ogen niet geloven. Onwerkelijk. Maar wat ontzettend gaaf! Yiiiihaaaaaaaaa

Its pike time!
Cheers, Edwin – Team Dyckers

24 thoughts on “PR pike on the fly 118 cm

 1. Ed says:

  He Ed joh, van wie heb je dat photoshoppen geleerd, van Brian soms? Mijn hemel wat een moeke zeg. Ik zeg klasse, hele grote klasse, 118 cm om precies te zijn. Maaruh gaat wel erg lastig worden om hier overheen te gaan, maar verras ons maar weer.
  gr. Ed

 2. hendri says:

  van harte Edwin, wat een lerp! dit is nog eens loon na werken! man wat een vis.
  ik zag je berichtje op mn iphone (twitter), kheb meteen de pc aan gezet, die foto’s moet je int groot zien. super wat een beest.

  pfff je zou dr maar staan met een #6je. uitdaging haha

 3. Robbert Zalm says:

  Prachtig Edwin
  Ik ben heel blij voor je. Je hebt er ook weer prachtige foto’s van. Die grijns op je gezicht verteld alles.
  Je hebt hem verdiend !!!

 4. Arno van Smirren says:

  Wat een prachtexemplaar Edwin. Even wat anders dan de 1 meter kanjer die ik jaren geleden met jouw hengel uit het almelose kanaal trok.Weet je nog? Van harte gefeliciteerd. !!!!
  Groeten Arno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *