19 snoeken in anderhalve dag met als bonus een bigmama!

Yoooo Edwin,

Afgelopen vrijdag samen met vriend en vismaat Danny op pad geweest, al zoekende naar nieuwe locaties een poldersloot ontdekt waar we U tegen kunnen zeggen!! Altijd spannend om in onbekend water te vissen, vaak wordt er na een anderhalf uur niks toch weer teruggevallen naar bekender water waar de onzekerheid geen parten meer speelt, maar dit keer niet! Volhouden zei ik tegen Dan, ik weet ‘t zeker, kan de snoek bij wijze van spreken “ruiken”;-).

Na dit nog geen tien seconden gezegd te hebben duikt er voor m’n voeten een flinke en dikke poldersnoek op de geel/chartreuse EP streamer, dat dit niet de enige vis van de dag zou blijven bleek na drie worpen na het terugzetten, als een pijl door een gespannen boog duikt de volgende snoek vol overgave op de bijna lichtgevende streamer, weer recht voor neus, wat blijft dat toch mooi en misschien wel het mooiste element van het vissen met de vlieg op snoek, die te gekke aanbeten!!

Deze hele dag bleef dit eigenlijk doorgaan, met verrassend weinig missers en snoeken die na bijna uitgedrild te zijn loste, en dan gewoon de eerstvolgende worp, Beng, weer vol overgave erop duiken om alsnog geland te kunnen worden. Wel vijf keer meegemaakt vandaag, wat waren ze los, heerlijk hoor!

M’n schoonvader Henk, hoorde dit avontuur gisteravond en wilde toch wel heel graag een ochtendje pakken om dit spektakel met eigen ogen te zien. Zo gezegd zo gedaan, van morgen stond hij klaar met z’n vijfgrams spinhengeltje en ging ik uiteraard weer met de vliegenhengel achter de snoek aan, niet te geloven, na tien minuten hebben er al weer drie snoekjes zich vergist in de streamer, dat daar in twee uur tijd nog twee mooie aan de maat zijnde poldersnoeken bij kwamen maakte het natuurlijk weer helemaal te gek!! Dan als klap op de vuurpijl, een grote schim achter m’n streamer die bijna binnen was, damn!!, dat was een beste, helaas op het moment dat ik haar zag, zag zij mij ook en met een schrikkerige move knalt ze een meter voor m’n voeten weg naar het midden van de sloot. Meestal wanneer een snoek op deze manier door schrik wegknalt is de kans groot dat het daar bij blijft, maar wat ga ik uit m’n dak als ze bij de eerste worp uiterst kalm over de vlieg heenschuift, tik, hanguhhhh roep ik naar m’n schoonpa, een beauty en m’n eerste big”polder”mama sinds een hele tijd, gauw Danny bellen en m’n moment delen, yaaahoooooo!!!!!! In anderhalve dag 19 snoeken gevangen, waarvan Danny er twee voor z’n rekening nam, een losser voor Henk en ikzelf maar liefst 17 waarvan ook nog eens een polderbak van toch ruim 90cm!! Hier kan weer een flinke tijd op geteerd worden, wat een dagen, Danny en Henk, thanks, dit gaan we snel weer overdoen, hopelijk ook in het gezelschap van John…

Btw Edwin, de eerste visdag ving ik twee keer dezelfde snoek met een tussenpoze van ongeveer 2 uurtjes, heel apart! Vandaag een mooie snoek waar ik bij het landen iets vreemd zag, in het linkeroog was de pupil uit de iris en rolde deze tussen het netvlies en het oog zelf los heen en weer, met m’n vinger kon ik het kleine balletje alle kanten op bewegen, bij de laatste twee foto’s heb ik een closeup gemaakt, je ziet het duidelijk!!

Gr. Yuki

5 thoughts on “19 snoeken in anderhalve dag met als bonus een bigmama!

  1. John says:

    Ha Gabor(s) Wat een top dag en wat een mooie snoeken echt helemaal top. Tot snel mijn ep streamers jeuken ook om naar het water te mogen. MVG John.

  2. Daan says:

    Wow Yuki, wat een yoekels!
    Lijkt me aan de huizen te zien beetje R’dam Noord, maar zal wel niet helaas.
    Wat een vangsten zeg, beter dan die P.Lindworm! haha. (-;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *