Het onmogelijke is gebeurd

Ha Ed, gisteravond zat ik met EP te spelen, beetje mudlers maken voor tarpon en andere tropische jagers. Want zoals je weet gaan we binnenkort op tropische trip. Helaas zonder jou, maar die schade halen we volgend jaar wel in. Tijdens het binden bedacht ik me hoe weinig tijd ik nog maar heb om te vissen de afgelopen maanden. De praktijk eist veel tijd. Dat is ook leuk. Maar om nu een week vrij te nemen voor Esox… Dat is dan toch ook weer niet aan de orde.

Enfin, ik mijmerde over snoeken en realiseerde me dat ik vanmorgen wel een kleine 2 uur op pad zou kunnen gaan. Prima om even de TiCrX aftma nog een laatste keer te voelen voordat ik hem in de koker schuif op reis naar Verwegistan. En aangezien ik lekker met de EP aan het freubelen was besloot ik dan maar een keer een EP streamer te maken. Ik vis het liefst met zonker en bucktail, maar het bind makkelijk weg met EP en ooit moet dat toch eens getest worden lijkt me. Zo gezegd zo gedaan en er werd een flinke lel EP ingebonden om een forse streamer te maken.

Vanmorgen lui als een Arubaan kan zijn, uiteindelijk toch even de spullen in de auto gedropt en naar een mooi watertje gereden. Kraakhelder! Ik spotte al gauw een klein snoekje, maar die was bang van het EP-monster. Bij een wat groter stuk dan maar langs de rietkraag proberen, het was wel even wennen, EP moet je sneller strippen dan de zonkers. Qua werpen… wat gaat dat toch makkelijk zeg. Het weegt geen drol!

Vrijwel direct een mooi aanbeet, helaas mis.
Wel werd me direct duidelijk dat dit geen standaard snoekje was, maar naar alle waarschijnlijkheid een beeldschone snoekdame. Nog maar een keer proberen dan! De tweede worp, even klooien met de lijn want ik stond erop en de streaker is hierdoor al verder gezonken dan ik normaal toelaat. Ik wil strippen maar zit op de bodem. Er komt een flinke stok mee en ik strip snel binnen om de streamer van deze tak te ontdoen. Nu heb ik vaak zat aanbeten gehad op rare momenten, maar terwijl ik snel binnenhaal klapt er ineens weer een beste snoek op de stok en de streamer. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, zelfs met een blaadje eraan is een streamer in mijn ogen kansloos. Uiteraard los ik de snoek, die zal ook wel gedacht hebben wat een raar houterig visje.

Maar goed, niet getreurd. Even wachten is dan soms gunstig, dus dat besluit ik maar te doen. Alhoewel wat is even. Hooguit een minuut of 3-4. Ik werp dezelfde worp nog maar een keer. De witvissen spatten uiteen als voorbode en dan schuift de snoek over de EP streamer heen. Ook niet zo’n klein beetje, gewoon volledig weggezogen! Ik zet de haak en drill de vis. Door de kou zijn ze nu al wat rustiger dan 2-3 weken terug, toen had je echt nog wat van actie, nu geleid ik de snoek naar de kant om haar te landen. Echt een beste, boven verwachting groot!

Ondertussen ook de tas op de grond en de camera eruit. Want ik ga toch ook eens een klassieke Dyckers prent maken (vis in de hand, camera op statief). Zeker aangezien ik zo’n Dyckers-cap op mijn kale bats heb lijkt het me wel fun een prent voor jou te schieten. Ik schiet een plaatje net voor het landen en klik dan de camera vast in het statief.
Echt een mooie vis!

Snel wat plaatjes, blijkt achteraf nog niet zoals ik had gewild, maar goed de vis staat erop. Nog even langs de hengel. Tot net bij het tweede oog. Mwaaaaahaaa! dan weet ik genoeg, die zal om en nabij de meter komen. Nu is het jarenlang mijn steven geweest om jaarlijks een meter te pakken. Soms was dat moeilijk, soms ging het vrij snel. Maar dit is misschien nog niet eens mijn 10e vis dit seizoen! Ik zet haar terug en met een flinke staartslag zwemt ze weg. Ik pak de spullen in en ga naar huis. Het is goed zo, de EP heeft zich bewezen, de zon straalt en straks moet ik werken. maar nu eerst even nagenieten.

Gr. Sander Arubaman
ps1. thuis nagemeten; zo rond de 1.01 a 1.02, dus net aan een meter.
ps2 Edwin. Whaaaaaa dat zijn de dames, machtig Sander!!

7 thoughts on “Het onmogelijke is gebeurd

  1. Pingback: Na het bericht van… | Dyckers blog

  2. Davy says:

    Prachtvis,Brian….ook ff melden dat de zeeforel weer actief is, op de stek waar ik je dit voorjaar trof…enkele mooie 60 plussers zijn reeds de revue gepasseerd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *