Zucht, weer snoeken!

Lesley belde me op of ik zin had om nog even de polders in te duiken, nou vooruit dan maar ik ben de moeilijkste niet. Wel wilde ik andere polders bezoeken dan dat ik het afgelopen weekend met de vismaatjes bevist had. Bij Lesley aangekomen moest ik eerst langs een opblaas ooievaar van 5 meter hoog om bij zijn voordeur te komen. De boodschap: gezinsuitbreiding komt wel over.

Lesley wilde weer eens met de vliegenhengel vissen en dus had ik mijn reserve hengel meegenomen.
Met opgetuigde hengels naar het water getogen. Eerst een fortgracht met ondiepe kanten. Maar na enkel een volger bij Lesley en een baars volger bij mij zijn we naar een nieuwe stek getogen. Het watertje, een wetering ben ik al ettelijke keren gepasseerd en nog nooit bevist. Ik ben niet zo van die lange recht toe recht aan stukken water met maar weinig variatie. Maar dit maal werd ik weer mooi op de vingers getikt voor deze gedachte. Al op het eerste stuk, ok wel bij een bruggetje, kregen Lesley en ik met 5 meter tussen ons al 5 aanbeten te voorduren van zeker 3 verschillende snoeken. Hangen ho maar, ze waren verdraait snel vandaag. Een mooie dame kwam rechtstandig achter mijn streamer aan, zoog hem naar binnen en voordat ik iets kon doen gooide ze de bek open spuugde hem uit. Dit zou ik die dag nog 2 keer meemaken, snelle rakkers! Maar actie genoeg dus, niet veel later bleef de eerste snoek hangen en wat voor een. Een beste dame met een behoorlijk gewicht lag aan de andere kant van de lijn te bonken. Lesley kwam al snel aan gespoed en kon haar mooi in het net laten glijden, “ er past toch meer vis in dan je denkt” zei Lesley al (helaas wel vergeten te wegen – McLean Weigh Net) Een paar snapshots en even meten en 87 cm polder snoek met een gezond uiterlijk werd terug in haar domein gezet.

We vervolgden onze weg langs de wetering en mochten nog enkele snoeken zien uitvallen naar de streamers. Uiteindelijk wist ik nog een slanke dame van 72 cm te landen. Ik had nog een half uurtje de tijd en we besloten naar een meertje te gaan waar Lesley had vernomen dat er ook snoek zat. Het water was gitzwart maar wel helder. We visten vanaf een steigertje naar de kant toe. Na enkel worpen kreeg ik al vanuit de diepte een volger en een uitval, mis! Even een paar seconden wachten om te zorgen dat de snoek weer in positie ligt en weer op dezelfde plek in gooien. Daar kwam ze al aan, vanuit de diepte kwam ze omhoog geschoten en schoof met open gesperde bek over de vlieg en draaide weg. 21, 22…. stripstrike en hangen. De dag afsluiter was een mooi snoekje van 50 cm uit het zwarte diepe water. Helaas geen snoek voor Lesley op het droge maar wel een tot zijn voeten uitgedrild, volgende keer foto’s van Lesley.

Gr. Brian

One thought on “Zucht, weer snoeken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *