De maasvlakte, er valt altijd wat te beleven!

Gister met Brian op pad geweest in de maasvlakte. Zoeken naar nieuwe stekken, testen, karren, babbelen met vissers en weer verder karren. Over de zeebaars kunnen we kort zijn deze dag, het was drama en dat was toch wel teleurstellend, zeker gezien de goede vangsten van de laatste 1,5 maand. Brian heeft tegen donker nog een mooie aanbeet gehad en ik heb er 1 zien jagen en dat was het dan. Andere vissers pakten ook niks. Typisch zeebaars, vorige week was het top gedurende enkele uren vliegvissen (zie Seabass on fly, what a day!) en de andere dag is het niks. Dat maakt het vliegvissen op deze vissoort ook zo bijzonder, naast de kracht, de geweldige aanbeet en mooie dril, zijn zo ook zo wispelturig als ik weet niet wat. Zo vang je er 5 of soms tegen de 10 op een dag en de andere dag is het niks. Ik heb wel m’n gedachtes hierover maar dat volgt later wel eens.

Maar dan komen we bij de andere kant van de maasvlakte en dat maakt het ook zo super vliegvissen daar. Wil de zeebaars niet dan zijn er uitwijkmogelijkheden en dat zijn er meer dan 1. Zo hebben we verschillende grote harders gezien die we dit keer niet hebben trachten te vangen maar wat zeker mogelijk is. Ook kan er bijvoorbeeld achter de fint aangegaan worden die we gister toch ook weer vele malen hebben zien springen. Maar tijdens hoog water maak ik toch graag even een uitstapje naar het Oostvoornse meer, zo ook gisteren. Anderhalf uur maar, snel de hengels, leaders en vliegen aanpassen en knallen. Toch ook wel weer fijn om hier weer eventjes te zijn. M’n voorkeur gaat uit naar de zee en de havens, maar dit uitstapje is zeker niet verkeerd. Als er dan ook nog een mooie “bow” m’n grizzly tan streamertje pakt is de dag toch weer geslaagd!

We eten wat en besluiten om als laatste de waterweg met afgaand tij tegen donker te pakken. En met de Queen Elisabeth op de achtergrond sta je toch wel ff te kijken hoe klein je dan eigenlijk bent en dan heb ik nog niet eens over die immense containerschepen die af en toe langskomen. Last but not least lieten de meeuwen ons tegen donker aan nog een mooi schouwspel zien. Er kwam een flinke school makreel de havens binnen, wat een geweld, wat een meeuwen, prachtig. Balen dat ze niet dichterbij kwamen, maar mooi was het zeker. En zo sloten we de dag toch nog weer mooi af, de maasvlakte, er valt altijd wat te beleven en het ziet er toch wel naar uit dat we hier de meeste zekerheden kunnen bieden voor het Dyckers Seabassweekend, later meer…

2 thoughts on “De maasvlakte, er valt altijd wat te beleven!

  1. hindrick says:

    ondanks magere vangsten (kwa zeebaars) toch leuke foto’s
    dacht even dat ik langs kwam op die eerst foto maar toch wat kleine verschilen zichtbaar op het tankertje.
    en dat metQE2 op de achtergrond deed me denken aan de storm vloed kering. volgens de loods die we hadden gan ze die testen deze maand op een zondag alleen kon niet zeggen welke. de 18e of de 25e 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *