Pike, lekkere middagen zo!

Daar waar het vanmiddag met bakken uit de hemel kwam, scheen gister zo af en toe nog heerlijk het zonnetje. Beide dagen heb ik maar een paar uurtjes de tijd en gezien de weersomstandigheden wordt het snoek. Mooi windje, Hollandse luchten, de polder in, wel wat vroeg in het seizoen voor mij, maar toch is het best wel genieten. Niet alleen vanwege de vergezichten, maar ook omdat de snoek los was, echt los.

Gister miste ik een mooi dikke 80tiger, een 60tiger en wist er ook twee te vangen van rond de 50 a 60cm, zie hieronder een van de twee. Mooie sterke jumpertjes die toch zeker wel voor fun zorgen aan de 8. Allen aan een redelijke grote 17cm lange EP Pikestreamer met onverzwaarde 3d eyes, snel binnengevist en zodoende net onder de oppervlakte. De aanbeten zijn zeer spectaculair, dikke V’s, mooie kolken tot aan jumpende esox(jes). En dat allemaal in 2 uurtjes tijd op de zaterdag, kortom genieten.

Zo mooi als het gister was, zo ongelooflijk nat was het vanmiddag, wat een weer, wat een weer. Met bakken komt het uit de lucht en ik ben blij dat ik voor de wederom twee uurtjes vrije tijd toch de moeite heb genomen om m’n waadpak aan te trekken. DE foto’s van de snoekjes hadden niet gehoeven want met die regen is het geen doen. Het vissen daarentegen was misschien nog wel spectaculairder dan gister met 4 snoekjes tussen de 45 – 60 cm en evenzoveel missers. Logisch gevolg daar ik wederom de 17cm lange streamer pakte en deze door de ukkies gemist werden. jammer was die ene volger die toch wel wat groter was, maar geen interesse had om toe te happen. Voor de volgende keer, kweet waar ze ligt. Maar lachen was het zeker en de eerste poldersessies op snoek – jaja je mot toch wat met dit weer – zijn weer succesvol, zoals zo vaak zo in het begin van het seizoen. Dinsdag waarschijnlijk met Brian op pad, heb er zin in en tot laters! Oja de aanmeldingen voor Dyckers Seabass weekend vliegen binnen, super en dat wordt een leuk clubje zo! Laterssss Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *