Dyckers Seabass Weekend 24 & 25 September 2011

Sommigen van jullie wisten het al, steeds vaker kregen we e-mails met of en zo ja wanneer het gaat plaatsvinden. Eigenlijk wilden we wachten totdat alles geregeld is, maar we begrijpen ook dat er met het thuisfront overlegd moet worden, of op de zaak, kortom hier is ie dan, 24 & 25 september 2011 organiseert Dyckers het eerste zeebaars weekend voor vliegvissers.

Op dit moment zijn we nog druk bezig met de voorbereidingen, sterker nog de exacte locatie is nog niet eens bekend, want we willen natuurlijk dichtbij zee zitten, met een goede kans op zeebaars vangsten, een mogelijkheid hebben om meerdere vliegvissers te huisvesten en als het even kan ook nog op een locatie waar we eventueel droog het nodige kunnen organiseren.

Op dit moment hebben we nog 3 type locaties waar we ons op focussen en we hopen binnen 2 weken hier uitsluitsel over te kunnen geven. Het zou natuurlijk geweldig zijn als we de beschikking hebben over een grote schuur waar we ook kunnen overnachten met voor de liefhebbers eventueel een kampeermogelijkheid. Maar de welbekende blokhutten bij het OVM zijn ook een optie. In dat geval zullen we ons concentreren op de maasvlakte, bekend terrein met zeker 10 mooie stekken in de buurt en uitwijkmogelijkheden voor makreel, fint, harder (zeeforel die we de laatste tijd regelmatig zien springen) en uiteraard het oostvoornse meer. Optie 2 en 3 houden we nog even voor onszelf.

WAT GAAN WE DOEN?
Vliegvissen op zeebaars, daar gaat het allemaal om en als het even kan ook de nodige baarzen vangen. Maar wat is daar nu voor nodig? Wat kan je op weg helpen? Het herkennen van potentiële stekken, materiaalkeuzes, wat zijn succesvolle vliegen voor zeebaars, welke methodes, welk getij, wat zijn de gevaren van het vliegvissen op zee, waar moet je op letten, ach er is zoveel te vertellen en dat zullen we gedurende deze 2 dagen dan ook zeker doen. Met een vast programma die later volgt, zodat jullie maar ook wij nog wel de kans krijgen om achter die prachtige zeebaarzen aan te gaan tussen de bedrijven door.

Zoals enkele van jullie al bij de Dyckersdag hebben meegekregen staat gezelligheid voorop, met aanvullend uiteraard professionaliteit, want onze insteek zal toch zijn dat er daadwerkelijk ook zeebaars gevangen gaat worden! We zullen verschillende workshops geven en eenieder die daar behoefte aan heeft op sleeptouw meenemen. Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen initiatief op pad te gaan en gedurende de ochtend / middag / avond weer aan te sluiten bij ons programma. We geven uitleg over de te gebruiken hengels, lijnen (aanpassingen aan situaties) leaders en uiteraard succesvolle vliegen, waarbij we ook zeker wat binddemonstarties zullen geven zoals het binden van ep streamers, waar we 9 van de 10 keer mee vissen, sandeels, het gebruik van bug bond, crabs, enzovoorts.

Voor diegene die daar zin in hebben regelen we gedurende de dag eten en drinken. Daarnaast staat voor de zaterdagavond een bbq in de planning, met aansluitend wellicht een kampvuur of voor de diehards een nachtsessie zeebaars.

OVERNACHTING, INSCHRIJVEN en PRIJS
Onze insteek zal zijn om voor iedere deelnemer een overnachting te regelen, waarbij er zo weinig mogelijk hoeft meegenomen te worden. Dit zal dan bij de – nog te bepalen prijs – inzitten. Omdat we nog geen exacte locatie hebben, kunnen we hier helaas ook nog geen uitsluitsel over geven. Een van de redenen om deze posting toch te plaatsen is het aantal geïnteresseerden. We zullen toch op een of andere wijze hier rekening mee moeten houden qua locatie. Qua aantal deelnemers zitten we te denken aan een maximum van 30 man en het is alleen mogelijk om deel te nemen als men zich van tevoren inschrijft. (uiterlijke inschrijfdatum 18 september 2011, graag eerder!!) We begrijpen dat het voor sommige afhankelijk zal zijn vanwege de prijs, maar deze proberen we zo laag mogelijk te houden. Richtprijs voor het geheel zal tussen de 50 en 100 euro zijn inclusief overnachting, eten, drinken (met mate de rest moet men zelf meenemen, hehe) en uiteraard de workshops + begeleiding. Voor deelname van 1 dag komen we later op terug.

Brian Elward & Edwin Kerssies zullen sowieso de nodige workshops verzorgen, maar wellicht vindt hier nog uitbreiding op plaats, mede afhankelijk van het aantal deelnemers.

Via e-mail en Facebook hebben al een aantal personen zich ingeschreven voor Dyckers Seabass Weekend. Mocht je er ook bij willen zijn, reageer dan op deze blog, op Facebook of via e-mail en we zullen je naam noteren. Geef aub aan of je van plan bent om beide dagen erbij te zijn of dat je maar 1 dag kan. Bij het moment van publicatie van deze posting staat het aantal deelnemers op 10 man. Een dezer dagen zullen we hier ook een lijst gaan publiceren met de deelnemers, uiteraard onder voorbehoud.

We horen graag zsm van jullie en hebben er veel zin in!
Gr. Team Dyckers

Ps1. Mirjam zal ook aanwezig zijn om alles in goede banen te begeleiden. Partners kunnen desgewenst mee, graag wel even van tevoren aangeven.
Ps2. Er zijn gedachtes om ook een mooie video erbij te maken en natuurlijk de nodige fotoreportages!

12 thoughts on “Dyckers Seabass Weekend 24 & 25 September 2011

 1. Johan Put says:

  Hey Ed,
  top man.
  ik zelf en Andre Kiezebrink, zullen er op zeker voor de zaterdag bij zijn.
  Dus zet ons er maar bij.
  Voor de zondag moet ik nog iets zien te regelen.

  gr,

  Johan

 2. Auke says:

  Damned, Ik zou er heel graag bij zijn, zei het niet dat ik de 25e afspraken heb die ik niet kan verzetten.

  Is er de mogelijkheid om alleen de 24e er bij te zijn?

  Ik zou het niet willen missen…

  Auke,

 3. hindrick says:

  he edwin het lijkt mij geweldig leuk om mee te doen.
  echter waarom plan je die dagen altijd in het eerste weekend van mijn verlof.
  ik zou mijn vrouw lief aan kijken en zien of ze het ziet zitten. ben namelijk de week er voor ook al op cursus in rotterdam.

  jij was het toch niet eergister avond aan het vliegwapperen op de maasvlakte met nog 2 kerels en alle drie een beige pet,

  mvg
  hindrick@ tames

 4. hindrick says:

  he edwin je kunt mij ook op de lijst zetten, vrouw was wel verdacht lief. weet niet of ik zaterdag de hele dag kan maar ben wel van plan s’avonds en zondag mee te doen.

  hindrick

 5. nick thielemans says:

  he zou er ook graag bij zijn maar is da een probleem dat ik van belgie kom waar moet ik zijn heb verleden jaar geprobeerd op zeebaars aan de vlaamse kust maar dit was op een sisser uit gelopen daarom zouw ik hier graag bij zijn om teen en tander op te steken en van jullie te leren hopelijk hoor ik iets van jullie .

 6. Oscar Thiemann says:

  Edwin, zet mij ook maar op de lijst voor’t hele weekend.
  Het weekje Texel was wel leuk, maar door die aanhoudende sterke wind was vliegvissen niet mogelijk, jammerrrr!
  Het weekend erna werd het beter weer en hebben we nog 2 nachtjes in Alkmaar eraan geplakt.Ik heb bij de sluizen van Ijmuiden 3 zeebaarsjes gevangen, geen grote dus (40 tot 45 cm.)maar dat is even goed kikken.

  Groeten, Oscar.

 7. Pingback: Pike, lekkere middagen zo! | Dyckers blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *