Met de boot de randmeren op…

Gisteren stond een middagje vliegvissen met Paul in de planning. Met de boot de randmeren op achter de snoek aan. Het was prachtig weer en druk op het water. Eigenlijk te druk voor de snoek en na 3 uur smijten met grote EP streamers over prachtige plantenbedden werd het duidelijk dat vandaag de snoek niet los was. Helaas, t’is niet anders, Paul toerde ons over prachtige stekken heen met fontijnkruid en soortgelijke waterplanten. De drukte in combinatie met het warme weer deed ons besluiten om dan maar eens over de ondieptes te gaan kijken of er ergens karper te vinden is.

Paul’s boot is echt een supervismachine die ook deze ondieptes goed aan kon. Kilometers hebben we gevaren zonder een karper te zien. Ondertussen was het al rond een uurtje of 6 toen we wederom een veelbelovende stek bezochten. Niet veel later knalde de ene na de andere boeggolf weg in donkergekleurde ondieptes, hehe eindelijk, karper!

In een werkelijk waar prachtige omgeving staan we daar dan, in de boot op zoek naar karper. Langzaam zien we nu wat boeggolven en de carpbols vliegen door de lucht heen. Maar ze doen niks, helemaal niks, de twijfel slaat toe, is dit wel karper? We zien af en toe tailende staarten en het is geen kleine vis, maar ik zie toch ook geen echte grote flappen. Die kolken en boeggolven daarentegen zijn soms enorm, zeer apart allemaal. We vissen ons in de rondte totdat ik een aanbeet krijg op een gele carpbol. Een echte karperaanbeet, gelijk is de beetverklikker weg, ik sla aan en verwacht een gigaspurt in het ondiepe water. De vis trekt de HighTide #8 goed krom hoor, dat wel, maar die spurt blijft uit, krijg nou wat wat si dit? Beiden staan we naar de vis te kijken, huh?

Nou dat was me het dagje wel weer en niet veel later in een prachtig avondzonnetje varen we richting trailerhelling. Next time pike! Toch wel mooi daar zo op de randmeren, zeker in goed gezelschap!
Laters Edwin

2 thoughts on “Met de boot de randmeren op…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *