Carp on Fly, fatty

Want fat was deze dame, ik denk hoogzwanger, snel en zorgvuldig behandeld, zodat ze even later met een flinke staartslag wegzwom. Ditmaal was het de maisbol die ff stil lag op de bodem die het ‘m deed. Maar makkelijk was het zeker niet!!

Gisteren met Brian de randmeren opgeweest, 4 en 8 lat mee, een voor carp en een voor de ruizers. Een mooie ruizer van achter in de 20 wist ik te pakken en nog een windetje, maar de karpers waren ver te zoeken. We konden niet al te lang en hebben geen tijd genomen om foto’s te nemen, next time.

Vandaag druk programma. De eerste moederdag met onze kleine merel, even naar het graf van m’n moeder, het is al weer 5 jaar terug dat ze veels te vroeg is overleden en ik mis haar elke dag. Enfin vervolgens naar m’n schoonouders en druk voorbereiden voor een bruiloft morgen. Toch nog 2 uurtjes kunnen vinden ah van de middag en ik moest er tussen uit. Na een uur zoeken, lopen, aanwerpen, weigeraars, was daar de 19 ponds fatty dan, op en top genieten. Laters, Edwin – Team Dyckers

10 thoughts on “Carp on Fly, fatty

 1. hindrick says:

  goed gedaan edwin, ik moet er nog aan geloven. hopelijk volgende week als de kids weer naar school zijn dat ik weer eens op de ijssel de brasem en karper achter na kan, en ook proberen de karper uit de plas te belagen al dan niet met bb.
  alleen de juiste plekken en vliegen nog vinden.

  mvg hundrick

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Dank! en yup op zicht gevangen, alleen ditmaal ad hand van eerst verschillende karpers zien, vervolgens bellen en toen een wegtrekker.

  @ Hindrick, Qua brasem denk ik dat ze nog wel op de ijssel te vangen zijn. 1,5 week geleden overigens ook flink op de plas ah paaien, paar grote slijmjurken bij, ach het kan me niet zo bekoren, dus de brasems laat ik lekker hun gang gaan. Karper daarentegen zal moielijk worden, hehe, zeker op de ijssel, desalniettemin succes!

 3. bart says:

  Moederdag is voor de andere “big mama”‘s hoor, niet voor zo’n zwangere karper moeder in wording 🙂

  Mooie vangst!

 4. hindrick says:

  he edwin, vanmiddag even een uurtje aan de ijssel wezen vissen.
  blijkbaar tussen de brasems en hun liefdes tafrelen.
  3 valsgehaakte brasems, echter geen karper gezien dit maal.
  wel een goede test van de switchrod en reel 😉
  hindrick

 5. Marc says:

  Edwin, helemaal toppie. Goeie tip de op de bodem tactic. Zelf ook een paar uurtjes maar krijg ze zwevend met carpbol niet te pakken. Ook tussen handvol graskarpers gehangen met de maar wilden hem niet pakken. Welke vlieg/bol/tactic werkt wel op grassies?

 6. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Hoi Marc,

  De grazers zijn moeilijke jongens, vaak zwaar bevist omdat ze zich goed laten zien. Er wordt wel eens gesproken van een grote groenachtige wiervlieg ertussen hangen, maar daar geloof ik niet in. Heb ze veel gevangen vroeger in de wijk waar ik woonde op de broodkorst. Zoals je wellicht weten trekken ze soms complete rietstengels weg, maar brood blijft een zeer favo aas voor de grazers. Tijd voor radicalere methodes. Bij de grazers kun je ze toch tot azen brengen met wat korsten in het water. Ditmaal een drijvende witachtige vlieg, bijv. carpbol white of carpbol flats tan crab er tussen en er bestaat een kans dat…

  Maar nogmaals graskarpers, niet makkelijk, succes Marc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *