De Los(s)ers

6 karpers eraan gehad, waarvan 2 echte biggen, heel wat lopen vloeken en de laatste keer vloog de hengel in de lucht, nee het zit ff niet mee, twas me het weekendje wel. Vrijdagmiddag ff wat uurtjes gepakt, heerlijk hoor, maar met de eerste 2 gehaakten die later losten en nog eens 2 faliekante missers, moest de revanche zaterdag zoet zijn. Dit keer samen met brian op pad en goed contact met Thomas die elders aan het kijken was. Echter taaie dag ondanks het mooie weer. Na pakweg een uurtje krijg ik een prachtige aanbeet, sla aan, hangen, roep Brian, die komt aangesneld, karper van een leuk formaat knalt het riet in, geen probleem, maar toen kwamen de wortels van een overhangende struik, patssss weg. Een uur later wederom een karper eraan, maar deze knalt er compleet af, gaat lekker zo, pffff. Gelukkig weet brian uiteindelijk nog een mooie te pakken. Vervolgens naar een ander water. Het blijft zoeken, het 4de water wat we vandaag bekijken. Na een tijdje zien we enkele giga bullebakken langsschuiven, even later gevolgd door een bellenplakaat waar je u tegen zegt. Beide staan we erin te vissen. Ik krijg wat tikken op de beetverklikker maar deze pakt niet door. En dan hoor ik Brian – die vlak naast me staat – zachtjes zeggen, shit vast. Ik kijk erna en begin te lachen, direct gevolgd door Brian, tearing, het beweegt. Wat er dan gebeurd is zoals we het zo graag zien. Een enorme flap van een staart verschijnt en daar gaat de bullebak, hengel zo krom als een hoepel en een machtig gevecht ontstaat. Dit zijn de echten. Een paar keer zien we de vis en schatten hem rond de 30 pond of wellicht erover heen. Het gevecht bevat veel, de vis knalt door rietstronken heen, door wortels, langs takken, Brian drilt strak maar geconcentreerd en na 7 minuten gebeurd het. Als we alles gehad hebben en er een euforie ontstaat dat deze gepakt kan worden, gebeurt het ongelooflijke, patssssss, hengel kaarsrecht vanuit een diepbuigende positie. De haak schiet los, uit het niets, een verbaasd kijkende Brian achterlatend. Het is mooi geweest, tijd voor een biertje.

Vandaag ook nog ff weggeweest en de story continues, 2 missers. Met recht het weekend van de los(s)ers, tot later! Edwin

3 thoughts on “De Los(s)ers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *