Jack on the fly (2)

Tijd voor deel 2 van Jack on the Fly. Helaas geen Horse-eyes, want wat had ik graag een van die krachtpatsers eraan gehad. In het donker zagen we ze ongelooflijk jagen op de bally hoo’s, maar vangen ho maar.

Naast bones vang je op de flats ook regelmatig ander klein spul. En zo heb ik de nodige snappers, kleine jacks en kleine baracuda’s gevangen. Leuk voor de afwisseling, verbazingwekkend hoe fel die kleine rakkertjes vechten, maar echt vechten is het natuurlijk niet. Of het moet die ene – tegen de meter – barra zijn die ik plotsklaps uit het niets eraan had. Dat ging snel zeg. Ik was ergens in m’n uppie op een prachtige flat heerlijk aan het waden, zoekende naar bone. Ondertussen al enkele gevangen terwijl ik wat beroering zie op 30 meter afstand, verwacht bone, maar kan het nog niet echt goed zien. Werp m’n shrimp ernaar toe, 2 strippen en wacht af wat er gebeurd. Krijg een flink ruk, hangen denk ik, ratssjjjj daar gaat de lijn, patsssss, daar gaat een vis de lucht in. Dit is geen bone, maar een beste barracuda, krijg nou wat, knikkende knietjes, nog eens patssss door de lucht in en ja hoor lossss, turrlijk, geen onderlijn en met die kaak. Stiekum hoop je op een zijkant haking, maar nee hoor het mocht niet zo zijn. Oja en die koffervis, wat een raar beest toch, die ging dus wel ff door de backing heen op m’n 8, jaja!

Nog ff terug naar de jacks. We zijn een dag met de boot weggeweest. Het vissen viel tegen, ook dat hoort erbij. Wel wat bonito’s aan m’n 12 gehad, maar das gewoon te zwaar, een ruk, en de vlieg knalde uit de bek. Wel frappant dat de andere hengels, (nog 1 vliegenlat met een deceiver en 1 spinhengel met poppers, lepels, squid rigs) geen aanbeten kregen, terwijl ik met m’n ep streamer toch nog af en toe leven zag. Zo ook een flinke tik, en yep het was hangen, een prachtige Barjack, mooi formaat voor deze kleine jacksoort. Jacks on the fly, heerlijk!

One thought on “Jack on the fly (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *