Als de karper nog even niet wil…

Vorige week de eerste 2 aanbeten op karper gehad. De carpbol werd goed gepakt, terwijl deze tergend langzaam afzonk. Even daarvoor zag ik ook een mooie brede rug vlak langs het kantje in het zonnetje. Maar het zit nog niet mee, ik sla volledig in het luchtledige, bah.

Vanmiddag – afgelopen zaterdag – ook nog even een uurtje geprobeerd, maar geen karper liet zich zien. En daar sta je dan, wat nu… Lastige periode. Eigenlijk nog iets te koud voor het vliegvissen op karper, ze laten zich nog niet echt zien. De roofvis ist verboten, bah, elk jaar is de voorjaarsvisserij in de ijssel minder aan het worden, tenminste de voorns, dus daar kan ik me ook nog niet echt toe bewegen. Brasems, leuk, maar nu even niet. Zeebaarzen, de eersten worden gevangen, maar nog niet echt groten, wil daar eigenlijk ook nog even mee wachten, t’is ook een “stukje” rijden vanuit Zwolle. Ovm, vorige week al geweest. Weet je wat, ik ga m’n poldertje in Hattemerbroek weer eens opzoeken. das lang geleden. Daar waar het pakweg 25 jaar geleden allemaal begon toen ik Kurd tegenkwam. Daar waar ik met zelfgemaakte spinners op snoek viste als klein jochie, ruizers werden gevangen, mooie grote jongens aan de broodvlok, met m’n kleine ultralichte spinhengeltje van 20 gulden bij de hengelsportzaak uit m’n geboortedorp. En fun was het. Geen grote vissen, maar na een tijdje zoeken zaten ze weer op dat plekje waar ik ze toen als klein jochie ook al ving. Net een vernauwing van de sloot met dat ene duikertje, het stroomt daar ietsje door de wind en kleine kolkjes verraden vis. Niet veel later pak ik een klein ruisvoortje, gevolgd door een windetje, wist niet eens dat deze er zaten. En zo gaat het lekker door, de een na de andere vis hangt kortstondig aan m’n 3tje, met een paar leuke baarzen als afsluiter, best wel genieten zo, het hoeft niet altijd groot en sterk te zijn. Blij dat ik er even naartoe ben gereden, wie weet binnenkort maar weer eens, lekker man!
Gr. Edwin

One thought on “Als de karper nog even niet wil…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *