Poldersnoeken, heerlijk zo!

Goed weer zo, ik houd er van. Donkere luchten, grauw, beetje wind, af en toe een buitje, rustig en dat in januari. Gister even de polders in geweest. In eerste instantie mastenbroek waar al snel een 50-60 snoekje werd gevangen aan de EP Pink Lady en vervolgens de mooie polder van Rouveen in. Een bijzondere polder met veel bruin water, maar door het pompen van de laatste weken toch een stuk helderder dan normaal. Ik geniet. Reetjes achter me, de een na de andere roofvogel passeert me. Een totaal ander bestand aan dieren dan de mastenbroeker polder, waar de witte reigers en aparte watervogels veelvuldiger voorkomen. Beide polders hebben hun charme.

Rouveen kent een minder goed snoekbestand dan mastenbroek die zich jaar na jaar beter lijkt te herstellen. Toch zijn de snoeken in rouveen zeker de moeite waard. Vaak bijzonder mooi gekleurd, goud geel en ze hebben vaak een mooie maat. Laat in de middag pakte ik er een, tegen de 70 an. T’is genieten zo, misschien vanmiddag nog wel weer ff op pad. Laters, Edwin

ps. morgen dan eindelijk aankondiging Dyckersdag 5 februari waar al de nodige mensen zich voor hebben aangemeld. We hebben besloten om het gewoon bij ons huis te houden, waardoor we een limiet hebben moeten instellen van 30 man, maar zoals gezegd daarover morgen meer!

3 thoughts on “Poldersnoeken, heerlijk zo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *