Dyckersdag, aanmelden + meer info

NOTE: in de “comments” hieronder heb ik ook een lijstje gezet van diegene die zich hebben aangemeld (nu of eerder). Staat je naam er niet bij, of kun je die dag niet terwijl jouw naam er wel bij staat, graag zsm ons contacten. Alvast bedankt! – 27 aanmeldingen –
NOTE 2.0: diegene die een dagvergunning willen hebben staan er nu ook bij. Ik kan zowiezo een dagvergunning a 3,50 euro krijgen voor mastenbroek, maar ben nog a/h kijken voor een dagvergunning van compleet Zwolle, wat de mogelijkheden aanzienlijk vergroot.

—-

Ok, dat wordt me het dagje wel, de gezelligheid staat natuurlijk voorop! Na overleg hebben we besloten om het gewoon hier bij ons huis te houden, Bultkroos 49 te Zwolle, dus. Vanwege deze locatie zijn we wel genoodzaakt om voor deze eerste Dyckersdag een limiet qua bezoekers in te stellen van 30 man. (als we dat natuurlijk halen) Wie het eerst komt die het eerst maalt…

Wat wordt er gedaan?

VLIEGBINDDEMO’S:
Er zullen minimaal 2 binders die gehele dag demo’s geven van voornamelijk het binden met materialen van Enrico Puglisi. Zowel Edwin Kerssies als Brian Elward zijn zowiezo aanwezig, maar wellicht dat er tussentijd nog andere binders een demo zullen geven. Qua vliegen zijn er al aanvragen geweest van EP Sandeels, EP Crabs, EP Pikestreamers, EP Seabass Streamers, EP Shrimps, Carpbollen en meer. Alle vliegen komen aan bod!

PRDOUCTPRESENTATIES:
Bijna het gehele assortiment van Dyckers zal gepresenteerd worden, dus dat wordt proppen in ons huissie, hehe. Van bijna het complete Enrico Puglisi assortiment, tot vele verschillende bindmaterialen, Fishpond, Airflo, A.Jensen, Danielsson, Daiichi, Hareline, Hanak en nog veel meer… Uiteraard kunnen er ook producten worden gekocht. Thomas van der Veen zal aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en aanverwante. Wellicht kan er ook nog even met wat vliegenhengels geworpen worden…

FILM:
Gedurende de hele dag zullen er films worden gedraaid. Wellicht sommige homemade-video’s, maar ook In Search of A Rising Tide, Chasing Silver, Location X en zo nog wat verschillende films, hier wordt nog aan gesleuteld.

DE PRAKTIJK:
Er zullen verschillende doorgewinterde vliegvissers aanwezig zijn, die je uitleg kunnen geven over het vliegvissen op snoek, karper en zeebaars in Nederland, het tropische vliegvissen op bonefish, tarpon etc., vliegvissen op stromende beken in Duitsland, België, Scandinavië en aanverwante, informatie over het Oostvoornse meer, enzovoorts.

VISSEN:
Uiteraard is er ook de mogelijkheid om tijdens deze dag er even op uit te trekken met de vliegenlat. Uitgebreide informatie kunnen we verschaffen over de mastenbroeker polder die op nog geen 2km van de locatie (Bultkroos 49, Zwolle) ligt en voor de liefhebber kan er bij redelijk weer gebellyboot worden op de grote plas waar je vanuit de locatie lopend naar toe kunt. Let op deze plas is geen gemakkelijke plas die zeer diep is, maar doordat Edwin al meer dan 8 jaar intensief op deze plas ronddobbert zal hij zeker de nodige informatie kunnen verstrekken. Een bellyboot en zinkende lijnen zijn eigenlijk wel een must. De mastenbroeker polder kan daarentegen uitstekend met bijvoorbeeld een snoekuitrusting bevist worden. Tevens hebben we een prachtlocatie voor het vliegvissen op wintervoorn dicht in de buurt liggen, mocht je interesse hebben om hier te vissen, mail ons dan. Voor de mastenbroeker polder en het vliegvissen op wintervoorn is het verstandig om dat even bij ons te melden, zodat we desgewenst tijdig een dagvergunning voor je kunnen regelen. (3 euro) Wellicht dat er nog 1 van ons meegaat naar een van deze locatie, maar dat is helemaal afhankelijk van de drukte. Tuurlijk zullen we de nodige informatie verstrekken om de vangstkansen te vergroten, echter het blijft vissen he!

ETEN EN DRINKEN:
Voor de deelnemer aan de Dyckersdag wordt er gratis eten en drinken geregeld zoals koffie, thee en frisdrank. Tevens zal er tussen de middag een uitgebreide lunch klaarstaan. Dit zit bij de prijs bij-inbegrepen.

DATUM EN DUUR:
5 februari van 9.00 t/m 17.00 uur.

Voorlopige bindprogramma Edwin Kerssies (eigenaar Dyckers) – Brian volgt…:

9.30 uur – Binddemo EP Pikestreamer (met en zonder ratel)
10.15 uur – Binddemo EP Crabs
11.00 uur – Binddemo EP & DNA Sandeels
12.00 uur – 13.00 lunchen
13.15 uur – Binddemo EP Seabass streamer (& Tarpon streamers)
14.00 uur – Binddemo EP Mantis Shrimp & andere bonefishvliegen
14.45 uur – Binddemo EP Shrimp Seatroutstyle (en voor oostvoorne)
15.30 uur – Binddemo carpbollen en aanvullend op aanvraag binden.

PRIJS:
Alles inclusief 10 euro

BIJZONDERHEDEN:
10% korting op alle producten bij aankoop tijdens Dyckersdag.
Vanwege de locatie (gewoon in ons huis) hebben we een limiet moeten instellen van 30 personen. Mocht je ‘s middags willen vissen of bijvoorbeeld alleen ‘s ochtends of ‘s middags kunnen, geef dat aub even tijdig door, zodat we hier rekening mee kunnen houden en er wellicht toch meer mensen kunnen komen.

AANMELDEN:
Bij voorkeur hier op de blog en anders via mail.

—-

Deelnemers / binddemo’s, etc.: Edwin Kerssies, Thomas van der Veen, Brian Elward

Aanmeldingen:
1. Vincent van Wanrooij
2. Edwin Otting
3. Cornelis van Leeuwen
4. Hjalmar Cast
5. Henk-jan ten Brinke (onder voorbehoud)
6. Jasper Likkoe + dagvergunning
7. Evert Eenkhoorn
8. Herman van der Veen
9. Paul de Jong + dagvergunning
10. Etienne De Keukelaere
11. Richard Duiker
12. Rob de Groot
13. Frank Kremer
14. Paul Likkoe
15. Rik van Herk
16. Stefan Buchholz + dagvergunning
17. Vincent Derks + dagvergunning
18. Henk van Rossum
19. Marc Deurlo + dagvergunning
20. Joost Kornet
21. Ben Cuyt
22. Bart Heijboer
23. Philip Wielaard + dagvergunning
24. Erik Hakkert
25. Jan Bruins
26. Sander Arubaman

Staat je naam er niet bij, of kun je die dag niet terwijl jouw naam er wel bij staat, graag zsm ons contacten. Alvast bedankt!

—-

26 thoughts on “Dyckersdag, aanmelden + meer info

 1. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Deelnemers / binddemo’s, etc.: Edwin Kerssies, Thomas van der Veen, Brian Elward

  Aanmeldingen:
  1. Vincent van Wanrooij
  2. Edwin Otting
  3. Cornelis van Leeuwen
  4. Hjalmar Cast
  5. Henk-jan ten Brinke (onder voorbehoud)
  6. Jasper Likkoe + dagvergunning
  7. Evert Eenkhoorn
  8. Herman van der Veen
  9. Paul de Jong + dagvergunning
  10. Etienne De Keukelaere
  11. Richard Duiker
  12. Rob de Groot
  13. Frank Kremer
  14. Paul Likkoe
  15. Rik van Herk
  16. Stefan Buchholz + dagvergunning
  17. Vincent Derks + dagvergunning
  18. Henk van Rossum
  19. Marc Deurlo + dagvergunning
  20. Joost Kornet
  21. Ben Cuyt
  22. Bart Heijboer
  23. Philip Wielaard + dagvergunning
  24. Erik Hakkert
  25. Jan Bruins
  26. Sander Arubaman

  Staat je naam er niet bij, of kun je die dag niet terwijl jouw naam er wel bij staat, graag zsm ons contacten. Alvast bedankt!

 2. Paul says:

  Hey Edwin,

  Ik ben graag van de partij! Zou het ook tof vinden om een stukje praktijkvissen in de omgeving te doen, snoeken in Mastenbroek of wintervoorn bijv? Kom Uit Utrecht en woon nu in Rosmalen, dus ben niet bekend met jullie omgeving, ben benieuwd, haha!

  Tot de vijfde!

  Paul

 3. jelte says:

  heey edwin,
  Kan er helaas niet bij zijn
  Ik moet gewoon werken dus zit er niet in.
  Veel plezier en maak er wat moois van
  groeten

 4. Marc Deurloo says:

  Hallo, mijn naam staat er niet bij terwijl ik me wel had aangemeld met een mailtje. Mooiste lijkt me wel ‘s middags vissen. Heb dan wel een dagvergunning nodig. Snoek of wintervoorn maakt mij niet uit. Deel me maar in.

 5. bart says:

  Hoi Edwin en de rest, ik heb van de vrouw toestemming te komen, dus ben ik dr ook graag bij!!!
  Ik wil ook graag ‘s middags mee vissen (mits we geen wak hoeven te hakken), en ben al lid van HSV zwolle.

  Bart Heijboer

 6. Jan Bruins says:

  Hallo,

  ik zou ook graag langs willen komen, een paar vliegbinddemo’s zien en jullie assortiment eens bekijken.
  Echter ik kan alleen maar ‘s-middags. (indien mogelijk?)

  Groet, Jan Bruins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *