Bramen en Karpers

Ha die Edwin,
eindelijk weer eens iets van mijn kant. Die verhuizing heeft heel veel tijd in beslag genomen en ik kon maar niet lekker in het visritme komen. Paar maal op pad geweest maar nooit echt lekker met volle overtuiging kunnen vissen.
Vandaag eindelijk even een mazzeltje. Vanochtend om 06.00 opgestaan om naar de Waal te gaan bij Zaltbommel, immers dat ligt nu 15 minuten van mijn huis vandaan. Ik was er al een paar keer geweest maar nooit wat gezien, helaas ook vandaag vruchteloos de ene na de andere krib afgelopen in de hoop kolken tegen te komen, of iets wat op rooflbei activiteit leek. Tijdens het wandelen mijn ontbijt bij elkaar gesprokkeld aangezien er overal rijpe bramen hingen. Ik had een tweetal ziplock bags mee en die heb ik maar gevuld voor later.

Teruggekomen bij de auto ben ik rond gaan rijden in de naaste omgeving op zoek naar water. Ik kwam een fortgracht tegen en al snel kon ik de donkere silhouetten zien van enkele grote karpers die lagen te zonnen op een windstil plekje. Als eerste een groen karpbolletje eraan gebonden en die werd al heel snel door een grote karper naar binnen gezogen. Het aanslaan was kortweg lomp te noemen, na een veel te harde strip strike volgde een flinke kopstoot en de 26/100 brak gelijk. Jammer jammer en zonde. Helaas moest ik hierna nog zeker 3 keer misslaan voordat de eerste karper eindelijk goed gehaakt kon worden.
Een leuk robbertje vechten tussen de wierbedden en takken door werd in mijn voordeel besloten, een mooi knolletje lag in mijn net. De ban was eindelijk gebroken, ik had weer eens een mooie vis.
Later nog een grote jongen gehaakt maar die heb ik laten gaan daar de lokatie niet echt uitnodigde om een lang gevecht aan te gaan en de haak vanuit de bek naar zijn rugvin schoot. Gelukkig viel de carpbol uit zijn vin nadat de druk weg was.
Kortom de eerste stek in mijn nieuwe buurt is bekend en goedgekeurd.

Groeten, Brian

3 thoughts on “Bramen en Karpers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *