Vliegvissen op zeebaars, dit keer de maasvlakte…

Vrijdag 13 augustus, rond 14.00 uur. Triing, telefoon, Brian, Ardennen gaat niet door, morgen vissen? Ff overleg thuis en het kan, ok dan, richting zee, heb er zin aan en de afspraak is gemaakt. Later op facebook contact met Jasper, die ook zeer veel zin heeft om de Noordzee te gaan bezoeken. En Jasper is tevens van de partij, gezellig!

Om 4.00 uur gaat de wekker en 10 minuten later zit ik in de auto richting de maasvlakte. Onderweg pik ik Brian op en rond 5.00 zie ik een sms verschijnen van Jasper, ook hij zit in de auto. Op weg naar nieuwe avonturen en kijken of er nog zeebaars gevangen kan worden.

Het is licht als we aankomen bij de eerste stek alwaar Jasper al een kwartiertje staat te gooien en ons weet te vertellen dat de eerste golf hem “gehit” heeft, een machtige boot met dito golfen werd onderschat en dat zou niet de laatste keer vandaag zijn. De politieboot waarschuwde ons in de loop van de ochtend niet voor niks!

Al een tijdje staan we tussen de blokken, enorme blokken, maar we zien niets. Ja jasper had op een eerdere stek de nodige harders gezien, prachtige vis natuurlijk, maar zeebaars willen we vangen en als er harder zit, dan kun je zeebaars vaak al wel schudden, het stroomt dan niet hard genoeg.

Weer werp ik de EP streamer van pakweg 12 cm richting Engeland, laat hem afzinken en vis rustig binnen met de airflo depthfinder 225. En dan uit het niets een beuk, hangen!! M’n HighTide staat zo krom als een hoepel en jasper die enkele meters verderop staat ziet het ook gebeuren. Das een mooie man, ik knik. En weer duikt de vis de diepte in, dit keer door de blokken, pats eraf, %$%%$% dit is balen zeg! Maar dit was we de manier waarop ik het zag zitten en een half uur tot uur later is het dan raak, een mooie dikke 40tiger kan op de foto gezet worden, super!!

Het leuke van vandaag is dat ik eens in de zoveel tijd beet krijg en er nog 2 weet bij te pakken gedurende de ochtend. Allen mooie zeebaarzen in de 40 regionen. Niet echt groot, maar ze zijn superdik en toch al goed sterk. Ze worden allen gepakt aan EP streamers van pakweg 12 cm, redelijk groot dus. Helaas weten m’n toch wel ervaren vismaten vandaag geen zeebaars te pakken, maar toch mocht dat de pret niet drukken en was het wederom een topdag. Snel weer eens over doen heren! Voor nu de foto’s.

Gr. Edwin Kerssies
Team Dyckers

Ps bedankt voor de prachtige foto’s Brian en Jasper!!

4 thoughts on “Vliegvissen op zeebaars, dit keer de maasvlakte…

  1. cornelis says:

    lekker daggie gehad mannen. ( twas ook heerlijk weer.) Wij hadden helaas geen zeebaars. Wel een zeeforel zien springen vlakbij..
    De zeebaarzen die nu gevangen worden zitten vol met krabben….

    grt. Cornelis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *