Tussendoortje

Vanmiddag kreeg ik te horen van chris dat de karpers alweer lekker bovenin lagen, te genieten van de warmte.. Eenmaal thuisgekomen van het werk en even een snel chineesje gegeten bij mn vriendin kon ik het toch niet laten, vliegenhengel in de auto, net erbij en rijden! Aangekomen op de plek zag ik eerst weinig vis.

Toch maar beetje heen en weer lopen en daar zag ik de eerste welling van onder de plompen vandaan komen, daar lag er een! Aangeworpen met een olive carpbolletje, maar geen reactie.. Dit schouwspel herhaalde zich een keer of 3.

Afgelopen weekend was ik nog wat bollen aan het binden geweest en ik keek wat er zoal in mn tasje was terechtgekomen, ik koos voor de zacht roze. Deze viel beter op tussen deze groene massa van plompen en andere waterplanten.

Eenmaal aangeknoopt keek ik weer eens in de rondte en zag pal in het midden van het plompenveld een hoop bombarie onder een aantal bladeren.. Het bleef maar gaan en ik dacht, dit is mn kans, gooien, landen, het bolletje (van flink formaat) zonk erg mooi langzaam naar beneden. even gebeurde er niks, maar toen schoot de verklikker als een raket de diepte in!! slaan, HANGEN! De vis vloog dwars door de plompen en liet me alle hoeken van dit stukje kanaal zien! Na een tijdje kwam hij naar de kant, een spiegel, Yes!

Toen ik het schepnet eronder schoof sloeg hij nog een paar keer met zn staart om mij ook op een nat pak te trakteren, maar ik had hem! Hup op de kant, helaas niemand op het anders zo drukke fietspad te bekennen, dus maar een fotootje op het gras. Net even de lengte aan de hand van de hengel nagemeten, kom ik toch op ong 84cm! echt een heerlijke vis, wat heb ik genoten!

groetjes Thomas

7 thoughts on “Tussendoortje

 1. Thomas says:

  Thanks! ja volgens mij is het ook een leder, aan de andere kant was ook al geen schubje te zien! op naar de rijen 🙂

 2. Brian says:

  Prachtig, prachtige vis! Ik ben blij dat iemand nog de tijd heeft om erop uit te gaan en zulk wat moois voor ons kijkplezier te vangen 🙂 bedankt en ga zo door.

 3. cornelis says:

  lekker bezig thomas…. zeldzame vangst zon leder…. maar je hebt je nieuwe uitdading al gevonden… rijenkarper….mocht dat lukken zeg ik zilverkarper….(pondje of 60…)

  grt. cornelis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *