En vanavond nogmaals op pad…

Nu het nog kan. Van 20.15 tot 22.30 in de belly gezeten. Heerlijk. Een dikke vette tachtiger. Niet de grootste, maar deze komt in de boeken. Wat een vechter, wat een jumper. Met mooie bewegingen zag ik de EP Moon mijn kant opkomen. En dan uit het niets, een vette muil eronder. Even beweegt de snoek langzaam mee, dan blijft ze hangen, bedenkt zich geen moment en springt in vol ornaat zeker een 50 cm uit het water, bek open, wat een machtig gezicht. Ik kan een kleine kreet niet onderdrukken. Vervolgens neemt ze een run, zeker een metertje of 25, machtig, en dan de diepte in, langzaam komt ze dichterbij. En dan, weer een jump en nog een. Wat een beest!

Vervolgens nog als afsluiter een springende karper op nog geen 20 meter afstand en een mooie baars aan de 5lat. Het is windstil, de koekoek hoor ik in de verte, bijna donker, wat ben ik blij er even uit geweest te zijn!

Gr. Edwin

3 thoughts on “En vanavond nogmaals op pad…

 1. Vincent says:

  hehehe:
  wat zijn die netten soms klein he?!…
  lekker avondje joh…mooie pics ok weer.
  kan niet wachten op mijn BB…(maar ja)
  hoi,Vin

 2. Auke says:

  Wat een prachtig resultaat weer!
  Heerlijk zo toch nog even twee uurtjes leuke vissen in de BB halen.

  Ik ben afgelopen zondag nog op pad geweest met de kayak op de Brielsemaas. TFO #8 mee voor de karper en de #10 mee voor snoek. helaas lukte het me niet om twee aanbeten te verzilveren. Eén snoek lag zelfs al naast de kayak klaar om te landen maar wist zich toch te lossen.

  Karper wel gezien maar ik zit toch te laag in de kayak om de karper echt goed te kunnen volgen en zo goed aan te kunnen werpen.

  De Carpbol is weer nat geweest maar heeft geen binnenkant van een karper bek kunnen bekijken 😉

  Ach, dat hoort er allemaal bij denk ik dan.

 3. hendri says:

  whaoaoa hij gaat weer lekker hoor!

  mooi vals kijken he op de eerste foto!

  ik ga het vrijdagochtend ff proberen!

  gr hendri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *