Wat een start van het seizoen 2010, yihaaa

Zoo, dat was me het middagje wel. Daar waar de sloten hier in Zwolle en omgeving nog grotendeels dicht liggen en er nog een flink pak sneeuw te zien is, was me deze week bij een zakelijk bezoek in het westen van het land al opgevallen dat het rond Utrecht er veel beter uitziet. Een afspraak met Brian was snel gemaakt en rond 13.30 arriveer ik in Bunnik. Eerst gezellig bijkletsen, wat vliegen bekijken en ook nog wat tropische filmpjes, er gaan geruchten dat…hehe…maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus rond half 3 besluiten we dan toch een paar uurtjes achter Esox dames aan te gaan. Brian wist wel wat stekken waar het water open lag en ja hoor even later staan we daar eindelijk te zwiepen. Wat heeft die vorst lang geduurd zeg en wat is het lekker om hier zo te staan, de kou valt best wel mee. Nou ja Brian is flink ingepakt, terwijl ik het met m’n neopreentje doe, vliegvissen met handschoenen vind ik niks, Brian gaat het goed af. Even later hoor ik een schreeuw en ja hoor de eerste van 2010 is binnen, Brian pakt een mooi snoekje aan de EP Golddigger. Ik vis gestaag door, maar zie niks. Na een uurtje begint het toch wel kouder te worden en zonder een aanbeet (Brian had ondertussen nog een flinke dame eraan gehad, maar helaas gelost) wordt het zwaarder. Maar dan, snel voel ik een ruk, zie een blanke flank van een snoekje van pakweg 60cm, shit mis, wel ontzettend cool om te zien. In dit jaargetijde moet je dan blijven vissen rond die stek, want waar er 1 zit zitten er vaak meer, BAM, yesss, hangen, een dikke vette dame trekt de A.Jensen High Tide #7 prachtig krom, wat een geweldig gevoel is dit en daar staan we dan beiden te juichen en te joelen aan de waterkant, als 2 kleine jochies die hun eerste snoek aan de vliegenlat hebben gevangen. De snoek geeft overigens niet zomaar op, mooi diepe halen in het stromende water, gevolgd door een acrobatische sprong. En dan pak ik haar middels de kieuwgreep uit het water, eindelijk, dat heeft veel te lang geduurt met die vorst, maar wat een supermooie vis! Even later krijg ik nog enkel aanbeten aan de EP Moon, die in korte tijd haar plek meer dan verdiend heeft. Echter deze wat kleinere snoekjes schieten los, tis niet anders, maar wat zijn we blij, proost, op een geweldige start van het seizoen 2010, dat er nog vele mogen volgen. Enne Brian wederom bedankt voor de gezelligheid! Ze zijn los!!

Gr. Edwin

6 thoughts on “Wat een start van het seizoen 2010, yihaaa

 1. Vincent says:

  YihaaaaaaaaaaaaaJOERS…ben ik…

  Lekker man!
  In mijn buurtje nog helemaal geen open water…ja;..2vierkante meter en dat dan vol met van die zwarte “drijfsijssies”…
  en hoeeeeee…wat zien de dames er koud uit zeg!
  (ik bedoel de vissen voor de goede orde)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *