Airflo PolyLeaders

Sinds vandaag hebben we de Airflo PolyLeaders in ons assortiment. Sommigen van jullie zullen er vast bekend mee zijn, maar toch ook velen niet. Vandaar ff een korte uitleg, gevolgd door de engelstalige uitleg van Airflo zelf, want deze leaders zijn verrekte handig, zeker als de vis spooky is (denk ovm) of dat je bepaalde omstandigheden hebt dat je net iets onder de oppervlakte wilt vissen (zeeforel funen) en zo nog wat andere zaken. Een PolyLeader is een soort verlengstuk van je vliegenlijn, waaraan je dan weer een tippet zet.

Voorbeeld 1: de forel op het ovm is behoorlijk gedresseerd en schiet weg bij het zien van een vliegenlijn. Dit is de reden waarom we in sommige gevallen (vaak drijvende vliegenlijn met bijv. een stokje) wel met leaders vissen van 6 a 7 meter nylon of fluorcarbon, echter het werpen gaat niet makkelijk en tegen de wind in is het helemaal drama. Nu kun je in plaats van zo’n lange leader ook een PolyLeader ertussen plaatsen, bijvoorbeeld de Airflo PolyLeader Trout 10′ Clear Floating (link) die voor een veel betere overslag van de vlieg zorgt, toch het onzichtbare karakter heeft die je met nylon, of liever nog fluorcarbon wilt bereiken en gecombineerd met een tippet van pakweg 3 a 4 meter hetzelfde effect bereikt, maar dus veel prettiger te werpen.

Voorbeeld 2: het vliegvissen op zeeforel of zeebaars aan de (deense) kust. De vis aast hoog, zeebaars jaagt en zeeforel wil je gewoon vaak hoog vissen, zeker omdat het ook niet al te diep is op die plek waar je momenteel vist. Er staat een lichte golfslag en je rausht je garnaal of streamer – want snel vissen wil je – door de oppervlakte, echter er knaagt iets. Vis je de vlieg wel diep genoeg? Stuitert die niet over de golven? Ik wil hem er eigenlijk net onder hebben. Met een intermediate vliegenlijn vind ik dat ik toch de diep zit, als je uberhaupt al een intermediate vliegenlijn bij je hebt? Dan is de Airflo Polyleader Saltwater 10′ Clear Intermediate (link) een uitkomst. De PolyLeader zorgt ervoor dat de vlieg net onder de golven wordt gevist, daar waar je hem wilt hebben toch?

En zo zijn er nog talloze voorbeelden te vinden waarbij PolyLeaders een uitkomst kunnen bieden. Een diepe pool in dat Duitse riviertje, spooky bonefish, sterk stromende delen op de grote rivieren in Nederland enzovoorts.

Ook nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de AIRFLO POLYLEADER pagina. Oja ze zijn qua prijs ook nog eens interessant als je het in vergelijk zet met een nieuwe vliegenlijn. En de standaard lus die er al aanzit past perfect op de standaard lus die ook aan de Airflo vliegenlijnen zit bevestigd…

En voor diegene die nog wat extra info willen hebben: DOWNLOAD AIRFLO BROCHURE (pagina 30 staat informatie over de Airflo PolyLeaders – pdf alert!!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *