Brian’s SubZero Pike

Jooo, na de kerstinkopen toch even de hengel gepakt op zoek naar open stukjes water. (note Dyckers; zo zie je maar op facebook hadden we al even contact met elkaar en het weer was gewoon ideaal, de snoek vreet zich nog net vol voor de komende vorstweken, big mama is niet gek en wil een volle maag hebben, hehe) Het was bar koud en het ijs kwam snel in de ogen, gelukkig hielden de hanschoenen het allemaal dragelijk en heb ik het uiteindelijk 2 uurtjes uitgehouden.

Op de tweede stek was het gauw raak, een snoek kwam in slowmotion op de streamer af en zoog hem gulzig naar binnen. Door die lage temperaturen zijn ze erg traag en moet je ze bijna voor hun kop gooien. Na een het onthaken een perfecte onscherpe foto gemaakt en doorgegaan, pfrrr. 50 meter verderop was het weer raak, een boeggolf knalde langs de streamer, maar mis, zacht tikje verder en weer een boeggolf, weer mis, nogmaals een rukje en baf de snoek, waarschijnlijk bijziend, had de streamer overdwars. Een mooi maatje en na enkele seconden zwom ze weer weg.
Niet slecht net zo voor de winter/ijsstop.

Gebruikte snoekstreamer: Salmon pink/Menhaden EP streamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *