Bikkelen op het ovm!

Gisteren samen met Thomas naar het Ovm geweest. We besluiten het rustig an te doen en rond 9.20 arriveren we aan het prachtige meer. Eerst maar eens bij de Loswal kijken, de bekende winterstek, maar daaraan gekomen blijken de strekdammen inclusief binnenbakken al bezet te zijn en de harde noordoosten wind maakt het onmogelijk om met de belly te water te gaan. Dan maar naar het begin van het meer, achter de dijk uit de wind belly-en. En verrek het is nog lekker ook, alhoewel we een beetje somber worden van de vele netten die we hier zien. Na 1,5 uur peddelen zien we eindelijk een teken van leven, er draait een vis in de oppervlakte. Een half uur later krijgt Thomas een aanbeet aan een EP shrimp op 6 meter diepte, terwijl de dieptemeter 9,2 meter aangeeft. Daarna is het weer rustig, nou ja rustig de wind krijgt vat op onze belly’s en snel drijven we af, pfriit wat een gepeddel om weer terug te komen richting kant. Tom plaatst een worp en ja hoor klaboem rond 12.30 uur pakt hij zijn forel, een ongehavende niet al te grote maar mooie regenboog. Daarna is het stil, te stil, we vissen nog door tot 16.30 uur maar zien niks voelen niks, proberen verschillende methodes, wadend in de binnenbakken, op de strekdammen, helaas. Volgende keer beter, het was taai! Laterssss

6 thoughts on “Bikkelen op het ovm!

 1. Vincent says:

  die luuuuuuuuuuucht….;
  prachtig zeg!
  mooie regenboog ook…
  “netten”?…ik dacht dat het Oostvoornse een soort van beschermd (van een vereniging ig) water was?
  koud windje he…dit weekend, hoi Vincent

 2. hindrick says:

  koud he,
  winter is geweldig voor mooie lucht foto’s niet dan.
  ach tenminste tomas heeft nog wat gevangen.
  zelf nog niet op het ovm geweest staat nogsteets in de planning maar voor komende reis is min schouder nog niet heel.
  iedergeval hebben jullie een dag kunnen genieten.

  ga zo door.
  hindrick

 3. Likkoe himself says:

  NO-wind, meestal pittige visserij. (misschien vanwege de stinkiestinkiePernis)
  Maar goed om te zien dat de uitzettertjes weer snel groeien en in goede conditie zijn! Ik denk dat het zoute water al goed begint te werken, whoehoe!

 4. Auke says:

  ik las dat er een aanbeet op zes meter diep was op de EP shrimp. Hoe vissen jullie zo diep? (geeft wellicht ook mogelijkheden voor wintersnoek op grootwater…)

 5. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Met een Airflo Depthfinder Quick Max 225 of 300, zie http://www.dyckers.com/Vliegenlijnen/Airflo_Depthfinder_Quick_Max

  Vervolgens goed laten afzinken of soms zelfs al trollend binnenvissen, zodat de lijn de tijd krijgt om te zinken. Met de #300 kunnen we als we goed veel lijn uit hebben staan zelfs richting de 8-10 meter diepte komen.

  En yup zo hebben we al de nodige baarzen (op pakweg 6-7 meter diepte waar de scholen zich bevonden) en ook een aantal snoeken gevangen.

 6. Auke says:

  Ik heb zelf een 300 grains zinktip en gebruik die voor de zeebaars. De Airflo is natuurlijk een snelzinkende lijn met intermediate mid section dat geeft blijkbaar net die snelheid van zinken dat je niet te lang hoeft te wachten voor dat de lijn op diepte zit.

  Ik ga zeker van de winter weer langer vissen op snoek die wat dieper ligt…

  Tanks voor de tip en je reactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *