De eerste keer dit seizoen…

Zaterdagmiddag op stap met Thomas, achter de big mama’s aan. Geen polders, geen stadswateren, geen oude vaarten en geen kanalen, nope groot water en havens, daar moeten we ze zoeken. Dit keer vanaf het kantje, met wat inside info, we weten dat ze er liggen, dames van 110 cm en meer, gevangen op dood aas, tja met de vliegenlat is het gericht vissen op grote snoeken gewoonweg lastig. In de polder en stadswateren vissen we menig kunstaasvisser of doodaasvisser eruit, maar dit is andere koek. Natuurlijk kennen we deze visserij en zijn we regelmatig op dergelijke wateren te vinden, vaak ff voor een uurtje, soms gevolgd door vangsten, meestal niet en dan trekken we verder naar “onze” wateren, vandaag niet. Zoeken, hard werken en werpen, het zweet gutst van onze hoofden, tot 16.30 uur, we vinden het welletjes, helemaal niets gezien, dat hoort erbij als je je grenzen verder gaat verleggen, de eerste keer dat we dit seizoen blanken op snoek, ff slikken, tis niet anders, maar in de auto op de terugweg weten we het zeker, of is het hoop? Die 110 grens moet overschreden worden, dit seizoen, over 6 dagen is het weer weekend, of toch nog ff ovm, we zien het wel, echter die big mama’s, we blijven dromen van zo’n krokodil, we zullen zien…

2 thoughts on “De eerste keer dit seizoen…

  1. Cornelis says:

    Edwin en Thomas , wij denken met jullie mee…. wij komen veel minder op de polderplekjes waar we weten dat ze liggen , maar zijn op zoek naar die ene BIG MAMMA….dat ze gaat komen is een feit…en het is inderdaad ff doorbijten…soms doe je het voor 1 kolk , of helemaal niets…maar….Ze zijn te vinden…

    grt. Cornelis

    p.s. vismaatje Roel zat zaterdag al wat dichterbij… 93cm..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *