Nog ff dan, ovm

Eigenlijk zouden we gaan snoeken, op zoek naar Big Mama’s. Maar vrijdagmiddag belde Thomas, he heb je die voorspellingen gezien? Best wel mooi weer morgen. Eeeuh Ovm? Verrek nog ff op de laatste dag, zeg ik. Yup, lijkt me wel wat! Mij ook, 6 uur bij mij en de bellyboten mee? Daccord, heb er zin in.

En 6 uur ging de telefoon, huh wat, arrghhhh nee he, verslapen, ik kijk uit het raam en ja hoor daar zit Thomas breed lachend in z’n karretje. Krijg nou wat, dit is me niet vaak voorgekomen, ik ren naar benee, laat hem binnen, zet ff wat koffie en spurt onder de douche. Mir is ondertussen ook wakker geworden en zit niet veel later te kletsen met m’n maatje en broodjes te smeren voor me, top! Enfin rond 8.15 uur staan we dan aan dat grote meer. Hengel in orde maken, bellyboten opblazen, waadpak an, eeeeuh waadpak an, nee he, tis echt m’n ochtend niet zeg, ik kijk Thomas teleurgesteld aan, vergeten. Thomas pakt het goed op, snel worden de mogelijkheden besproken en niet veel later hang ik via 1888 met Kees van Avicentra uit Oostvoorne aan de telefoon, heb je nog wat liggen? Yup kom maar ff en niet veel later stappen we dit leuke allround hengelsportzaakje binnen, oef wat een pluggen en wat al niet meer. En ja hoor ook nog de nodige vliegvisspulletjes. Om een lang verhaal kort te maken, rond 10 uur dobberen we dan eindelijk in het ovm, ik met een nieuw waadpakje van Kees, thx man!

Geen tijd te verliezen, want rond 17.00 uur moeten we ivm afspraken thuis zijn, 5 uurtjes vissen dus gedurende niet de meest favoriete dagdelen voor ovm. Toch was het weer heerlijk en na een tikje ving ik niet veel later een mooie regenboog aan de EP Shrimp (what else??) Thomas had dit keer minder fortuin met 2 missers, maar alla dat hoort erbij. Het was niet denderend, we hebben maar kort kunnen zwiepen, maar optimaal genoten, inclusief een machtige sprong van een forel vlak naast me, de kleine kwalletjes, wist niet dat ze er zaten en nog veel meer, tot snel!

One thought on “Nog ff dan, ovm

 1. hindrick says:

  nou ik ben weer bij hoor,
  wat kan er een hoop gebeuren in 7 weken.
  geweldige reportages en foto’s edwin.
  (jammer van de grote foto bestanden kan ik overzee niet openen)

  ik heb nog een hoop intehalen zo te zien.

  mvg hindrick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *