Op bezoek bij Vliegvisclub Spijkenisse!

T’is niet om de hoek, toch rond de 350 km heen en terug, maar het was zeker de moeite waard. Afgelopen vrijdagavond zijn we op bezoek geweest bij Vliegvisclub Spijkenisse op uitnodiging van de voorzitter Bert Bolt. (bedankt Bert voor de goede zorg!!) De opkomst was goed met een man of 35. Maar wat wil je, want wat zitten die mannen daar in een visrijk gebied. Van zeebaars, fint en zeeforel t/m roofblei, snoek en ruisvoorn. En dan ook nog het Oostvoornse meer om de hoek. De avond stond in het teken van het vliegvissen op karper, waar we dan ook het nodige over verteld hebben tijdens het voorbinden van een aantal karpervliegen. Maar zoals we zo langzamerhand gewend zijn, was er natuurlijk ook de nodige interesse in het binden met Enrico Puglisi bindmaterialen. Ook daar hebben we dan wat voorbeelden van gebonden zoals een snoeksreamer, een zeebaarsstreamer en een garnaal met ep shrimp dub brush. Het binden gecombineerd met de uitleg over de materialen zorgde voor een avondvullend programma. Tevens kon men uitgebreid de producten van Fishpond bekijken, aanpassen en wat al niet meer. Thomas is daar dan ook druk mee bezig geweest. Rond 23.30 vertrokken we dan uiteindelijk weer na een zeer gezellige avond richting Zwolle alwaar we rond 1.30 aankwamen. Kortom een lange maar zeer gezellige avond waarvoor we de aanwezige leden en het bestuur van Vliegvisclub Spijkenisse willen bedanken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *