En los waren ze!

En los waren ze, niet zo’n klein beetje ook. Gister 2 uurtjes met Thomas op pad geweest, maar buiten een mooie aanbeet niks, dus vanmiddag tijd voor revanche. Dit keer alleen en ja hoor het was raak, wat een ongelooflijke dag zeg, memorabel… Het weer was dan ook perfect voor Esox, een stevige wind, buien afwisselend met wolkendekken zoals we ze alleen in Nederland kennen en af en toe het zonnetje. Het polderlandschap met schapen, koeien en jaja ijsvogeltjes, meerdere, goed om te zien na de lange winter, ze hebben het dus overleefd, maakten het plaatje compleet. Maar daar ging het natuurlijk niet om, snoek zou het worden en Snoek werd het, met een hoofdletter, wat een machtig gevecht zeg, eerst zag ik de buik flanken en niet veel later stond mijn 7lat goed krom. Doordat de vis direct lijn nam wist ik dat het dit keer raak was. Spectaculair was ook de sprong van deze dame, in vol ornaat op 10 meter nam ze de jump, een ware 10, de bek vol open, een heftig schuddende kop, de andrenaline giert door m’n lichaam, wat een beauty…een dikke 90tiger.

Een uurtje later loop ik nog steeds met een big smile. Het waait hard en ik voel me in mijn element. De zon begint te schijnen en kleurt het polderlandschap heftig groen. De koeien kijken me vreemd aan en achter me scheurt een auto vlak langs, ik schrik kijk om, ben ff uit mijn concentratie en tja zul je net zien, knalt er een snoek op, shit mis. Ik probeer hem nog te verleiden maar nee hoor de vis laat zich niet meer zien. Snel vis ik verder. Na nog geen 10 stappen krijg ik weer een aanbeet, iets wat ik niet verwacht had, want in deze poldersloten liggen ze vaak verder uit elkaar, vandaag niet, hangen, een mooi vis van 74cm volgt. Het blijkt een gezellige boel in deze sloot, want na 6 worpen krijg ik weer een aanbeet, een kleintje dit keer en weer is het hangen. Vervolgens nog 2 missers en toen was het gebeurd, het is ook mooi geweest, tijd om richting huis te gaan, wat een geweldige seizoensstart!

3 thoughts on “En los waren ze!

 1. jef says:

  inderdaad een mooie start,
  direct sensatie en mooie snoek !!

  ben gisteren zelf ook aan de slag gegaan, in de bellyboot en met een mooie EP-streamer ( O M !!)
  in het begin niets, maar dan op slechts 100 m :
  een eerste serieuze aanbeet doch gelost wegens niet strak houden van de lijn, kort erna bij het aanzetten van een nieuwe worp een schicht naar de streamer, aan de overzijde een duidelijke kolk achter de streamer, …

  pas op het einde een mooie aanbeet van een matig nsnoekje (45 cm) die pas na veel geweld zich gewonnen gaf.

  jef.

 2. Dyckers, Pure Flyfishing says:

  Mooi werk, die grote komt wel! Een terechte opmerking trouwens dat strakhouden, want zeker zo in het begin van het seizoen, waarbij wij in ieder geval altijd ff moeten “wennen” is dit een zaak waar je goed op moet letten…

  Veel succes met de zoektocht naar de big mama’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *