Het laatste uurtje aan de prachtige ijssel

Pfriit druk geweest de laatste tijd, knetterdruk. Geen tijd voor lange visdagen, maar gelukkig wel af en toe een uurtje voor het donker. En dat wordt het snel, 20.30 uur alweer, de herfst komt eraan, alhoewel het van mij nog wel een maandje of wat zulk weer mag zijn. Er staat veel te gebeuren, komende maanden worden de nodige vliegvisclubs bezocht met binddemonstaties en aanverwante. Begin oktober gaan we er ff een weekje tussenuit, Bretagne…kijken of er nog zeebaars zit. Oja we kunnen niet wachten om weer richting OVM te gaan, maar de tijd, gadverrrr. De 26ste gaan we in ieder geval wel, eindelijk een volle dag op dat grote prachtige meer. In de tussentijd zeker op de roofvis, want september en oktober zijn toch de maanden. Vanavond ff een uurtje aan de ijssel gestaan, twas nog niet veel, maar genoeg prooivis en op het midden van de rivier een enkele klap van een roofblei. Het water moet eigenlijk wat stijgen, de stroming moet sneller en dan kan het wel eens raak zijn, even wachten dus nog. Ook komt de snoek langzaam los, hier en daar een kleintje gevangen en ja hoor ook nog een big mama gezien, maar ze draaide op het laatst net weg, toch weer lekker om die adrenaline stoot te krijgen. Last but not least een enorme roofblei achter mijn snoekstreamer (enrico puglisi van 20cm!!!!!) aan zien happen, dat beest was dik in de 80 en leek meer op een karper dan een roofblei, machtig gezicht, geloof het of niet…. Enfin er staat dus het nodige te gebeuren zowel voor Dyckers als de komende vistijd, heb er zin an enne ik weet dat er veel staan te trappelen om naar ovm te gaan, de laatste weken op de echte grote zeebaars, of het starten met het vliegvissen op snoek, backing time!! Was het vanavond nog wat dan? Nou het was heerlijk om weer aan de rivier te staan, cruisende brasems langs de kantjes te zien fourageren (dus voor diegene die dit mooi vinden, pak de vliegenlat, zoek stenen oevers op… deze waren bezig op een stuk zonder kribben waar het vaak wat ondieper is) windes te zien azen en dus de eerste jagende roofbleien te zien. Wat gevangen dan? Nope nadas noppes, op dat ene baarsje na, maar die roofblei die gaat de komende dagen komen, tenminste er zullen nog wat pogingen gewaagd worden, kortom je hoort (hopenlijk) van me!

Ps. en voor de zeeforelgangers en winterbinders onder ons, eind volgende week is dan eindelijk weer de ep shrimp dub brush leverbaar, dat u het even weet…laterssss!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *