Tarn 7 – de flats van…

Tarn update 7 / 30-07-09
Juistem de flats van de tarn. Want in buitenbochten ontstaan er aan de binnenkant ondiepe stukken, vaak met steen bezaaid, soms met een beetje zand. Zo ook de flat die ik vanmiddag ff opzocht stroomafwaarts van de camping samen met m’n maatje Abel. Gewoon ff in de volle zon vliegvissen, heerlijk, met af en toe een kayak die voorbij komt zeilen, maar waarbij de kayakkers (voornamelijk fransen, want nederlanders lijken niet echt in te zien wat ik daar aan het doen ben, buiten het feit dat ze luidkeels alles roepen met die verstande dat ze vaak denken dat ik een fransman ben, wat weer voor komische situaties zorgt als ik weer eens een vader verbeter dat wat ik aan het doen ben toch wel wat anders is als een werphengel met een sprinkhaan eraan…die franse dames daarentegen, hehe, het heeft toch ook z’n positieve kanten zo af en toe een kayakje) enfin de kayakkers dus die regelmatig aan de goede kant langs me heen gingen zodat ik tegen de oever kon blijven vliegvissen met de nodige leuke vangsten van dienaard. In pakweg 2,5 uur tijd toch wel een visje of 30 a 40, snepen en kopvoorns, nope geen forel gespot, so be it, this is fun! En dan vooral op de tarn flats, waar als het wat rustiger wordt (lees minder kayakkers) de snepen en kopvoorns gaan cruisen op zoek naar klein grut. Tsjkkk, Tsjkk worpje van pakweg 25 meter, plop, dikke boeggolf erachteraan en hangen maar. En tja als appie dan ff naar me toe komt zwemmen tussen het jagen aan de kant op hagedisjes, af en toe een gier in de verte zichtbaar is en het zonnetje heerlijk schijnt, dan is het toch wel leuk, heeel erg leuk hier zo. Zeker als ik nu met een flesje rood, mijn meissie en m’n maatje zo bij de tent zit te genieten van een zwoele avond. Nog een weekje dan kan het werk weer beginnen, maar voor nu proost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *