Tarn 6

Tarn update 6 / 29-07-09
Vandaag stond een dagje kayak op de Tarn in de planning en so it was… De route is 12 km en met een tijdslimiet van 5 uur geeft ons dat mooi de tijd om af en toe eens een stop te maken en eventueel de vliegenlat uit te gooien. Tevens wil ik van deze gelegenheid gebruik maken of ik nu wat Tarn forel (fario trout) kan spotten en wellicht vangen. Maar damn wat is dit lastig zeg. We hebben genoten van de uitzichten, de watervallen, de stroomversnellingen en uiteraard de vele snepen, barbelen, kopvoorns en jaja komt ie dan he…..wel 3 tarn forellen over 12km rivier. Maar halleluja wat zien deze forellen er mooi uit zeg met hun tijgerachtige strepen. Enfin 2 gedeeltes zijn zeker de moeite waard om komende week nog eens nader te inspecteren met de vliegenlat, dus dat gaan we zeker doen. Moe maar voldaan reden we zo rond half 5 met de krakkemikkege bus terug naar onze camping en ploften we neer voor de tent.

En dan nog dit, want ik kan nu eenmaal moeilijk stilzitten. Dus zo rond 20.00 uur besluit ik nog ff naar de rivier te gaan, pakweg 300 meter stroomafwaarts waar een mooie pool en een stroomversnelling onder de bomen het geheel potentieel maken. Tuurlijk worden er weer de nodige mooie kopvoorns en snepen gevangen aan zowel nimfen als droog (zwarte droge vliegen doen het hier goed, matje 12 -16) echter wat me vervolgens is opgevallen in de halve schemering? Ik houd het maar stil hier, anders wordt het beest belaagd door campinggasten…maarrrr wat blijkt, er zwemt daar dus een prachtige bever. Otters heb ik in het verleden wel eens gespot, net als de nodige ratten, hagedissen enzovoorts, maar een bever? Helaas is de foto dramatisch geworden, echter wat was dit mooi om te zien zeg, heb er een kwartiertje naar lopen kijken. Dussuh die natuur hier, kan niet anders zeggen, mooi hoor! Ok tot laters!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *