Tarn 5 (en de Lot)

Tarn update 5 / 28-07-09
Vandaag wezen toeren in de omgeving. In eerste instantie wilden we naar de middellandse zee gaan (met de vliegenlat mee) maar met 200km zuidwaarts, waarvan de eerste 50 door gebergte zijn we gaan twijfelen, niet dus, wellicht van het weekend, maar nu even niet. Dus het werd de omgeving verkennen met prachtige vergezichten en over de vrij vlakke hoogvlaktes. Dit was bijzonder om te zien en heerlijk om te rijden. Wel raar want je slingert er heen door haarspeldbochten richting de hoge vlakte, waar alles in 1 keer vlak is, waar je in de verte gieren ziet cirkelen en waar her en der schapen scharrelen.

Uiteindelijk zijn we o.a. even bij de rivier de lot geweest. Een totaal andere rivier dan de Tarn, veel minder mooi (de lot heeft wat mij betreft gelijkenis met de rivieren in de eifel, niks mis mee, maar hier in het zuiden verwacht en wil ik anders) Heb even gestaan op een no kill zone, maar zo in de zomer blijken de fransen zich volgens mij hier niet zo aan te houden. Geen forel gezien, dus na een uurtje was het mooi geweest. later nog even bij de camping gestaan en warempel een fario trout gespot, dus wie weet.. Oja en natuurlijk de nodige snepen en kopvoorns gevangen, want die zitten hier genoeg. Morgen in de kano, kijken of we nog wat kunnen spotten. De groet’n!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *