Dobberend op hoge golven…

Vandaag staat een dagje belly-en in de omgeving van Zwolle op de agenda. Oorspronkelijk zouden we richting zee gaan om de zeebaars, makrelen en harders te gaan zoeken, maar vanwege de harde wind hebben we de zaak omgeturnd. Het wordt snoeken in een van de grotere ijsselkolken. Rond 7 uur in de ochtend zijn de mannen bij mij thuis. Naast Thomas gaat Brian ook mee en na een kop koffie vertrekken we in eerste instantie richting enkele tichelgaten in de buurt van Wijhe. Dit is nieuw terrein voor ons, waar google maps al niet goed voor is. Daar aangekomen ziet het geheel er prachtig uit, met kleine doorgangetjes en mooi bosrijk. Hier moet vis zitten zeggen we tegen elkaar…..jaja, niet dus. Na enkele honderden meters gepeddeld te hebben blijkt het water niet dieper dan 1 meter, overal wier, op enkele baarsjes na geen vis te spotten, oja een paar zeer smerige beschimmelde brasems, dit is niet gezond, shit zeg. En de tijd vliegt intussen om. Dan maar de andere kant op. Na een half uurtje dobberen we op de Koelucht, een prachtig gebied met enkele aan elkaar aansluitende kolken, welke uiteindelijk in de ijssel uitkomen. Ondertussen is de wind al behoorlijk aangewakkerd, maar toch besluiten we de bellyboaten weer te pakken en het water op te gaan. Het was er prachtig, we hebben van alles geprobeerd, diep, ondiep, langs het kantje en in het midden (waar wonderbaarlijk op een van de diepere plekken / rond de 12 meter zich dan eindelijk een school vis liet zien…maar ook daar, je raadt het al geen snoek heur) en we zijn zelfs doorgepeddeld, pakweg 3 kilometer verder naar een deel waar wat bootjes liggen en een bruggetje de stekken af maken, hier moet snoek liggen, maar nee hoor….en dus na 4 uur zwiepen, smijten, zelfs trollen, hebben we alledrie nog geen tikje gehad. De terugweg is wind mee, we babbelen heerlijk, maar balen toch. Ondertussen is het al 13.00 uur en met nog pakweg 3 uur te gaan hebben we weinig keus. Ik hak de knoop door het wordt tijd voor een omschakeling naar baars. En ja hoor met enkele flinke buien op onze kop, ff zoeken op het water naar de scholen, weten we uiteindelijk allemaal een aantal baarzen te pakken. Zelf pakte ik uiteindelijk nog een mooie baars van 36 cm, welke prachtig vocht, er als een kasteel uitzag en gewoon een mooi beest is. Uiteraard wederom aan een enrico puglisi streamertje, die als kampioen naar voren kwam, of niet Brian? :))

Mannen, bedankt voor de topdag!
Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *