Karper met de vlieg, feli Brian!

Ploink, bericht in de mail, dit keer Brian:

” Hallo Edwin, toch even een mailtje naar jou aangezien je denk ik wel de volgende beelden kan waarderen. Vandaag nogmaals op pad gegaan, na de blank van gisteren toch met gemengde gevoelens weer de deur uit gegaan. Ik ben naar de Lek gegaan maar daar was het niets, een voorn en geen roofblei. Bij het teruglopen ben ik even langs wat poetjes gaan kijken om te zien of er geen karperactiviteit te zien zou zijn. Bij het benaderen van de waterkant trokken grote V sporen weg van mijn kant, waarschijnlijk zat ik goed. Na wat worpen richting het riet zie ik in mijn ooghoek iets uit het water komen. Ik richt me op de beroering in het water en zie een flinke staart uit het water komen. Ik voelde me de koning te rijk maar ook mijn hart in mijn keel. Snel omgelopen door sompige rietkragen zodat ik een perfecte worp kon maken. En of die perfect was, net een halve meter voor de staart en meteen de aandacht. Even roeren met die staart, een strike indicator die wegloopt een een flinke kolk in het water oppervlak.
Na een mooie dril waarbij er zat spannende momenten waren heb ik haar uit het water kunnen scheppen. Wat een opluchting, nog nooit heb ik een karper gevangen, zelfs niet op de conventionele manier. Tailende vis is toch het mooiste wat er is….en die maisbolltjes die werken toch. Ik had er een raar gevoel bij, waarom zou een karper in een poeltje een maisbol als eten beschouwen….ik weet het nog steeds niet maar het werkt. Groeten Brian

Note: en of dat het werkt!! 😀 feli Brian!

One thought on “Karper met de vlieg, feli Brian!

  1. Pingback: Uitwaaien en toch nog… | Dyckers blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *