De IJssel en haar schoonheden (2)

Weinig tijd vandaag dat wist ik. Maar rond 19.00 uur kan ik er nog even op uit. Kijken of de voorn er nog zit. Zoals gewoonlijk gaat het doubletje er weer aan (Haresearnimph H en Orangetail, zie shop – nimfen) en even later sta ik lekker te vissen. Het is prachtig windstil op mijn stekkie, de futen zijn druk bezig en hier en daar een flinke kolk van brasem. Verrek dit is toch wel wat anders als gister. En daar gaat de beetverklikker, hangen, alle%$^$% deze neemt lekker lijn van mijn 3tje, absoluut brasem, vals gehaakt waarschijnlijk, gekkenwerk. Maar nee hoor het is een van de vele ongelooflijk dikke vette brasems die ik deze avond vang, ze staan op het punt om te paaien, vol met pukkels en goed wild dus. Ik neem mijn woorden terug, dit is toch wel gaaf hoor, het drietje zo krom als een hoepel. Na enkele dagen is het weer over, nu genieten geblazen, proost!

One thought on “De IJssel en haar schoonheden (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *