De Polder in en alvast wat karper…

Vandaag weer ff de polder in geweest met Thomas. De zon scheen heerlijk en de eerste ruizers lieten zich zien. Veel wel klein van aard, maar tussendoor wisten we toch nog een paar aardige ruizers weg te plukken net onder de oppervlakte. Erg leuk werk zo voor een keertje en de snoeken in hetzelfde slootje krijgen een aparte vermelding. Want wat was het prachtig om ze te zien flanken, honderden prooivisjes in waaiervorm weg te zien springen en af en toe een machtige kolk. Er zaten er zeker 3 in het kommetje waar we visten, het was verleidelijk, maar weet je met een 3tje was het toch ook wel weer mooi werk. Tevens hebben we voor de eerste keer dit jaar wat wateren bezocht waarvan we weten dat er de nodige (grote) karpers in rondzwemmen. Het was druk aan de waterkant, vele tentjes maar her en der konden we toch ff struinen zonder iemand tegen te komen. En ja hoor de eerste bullebakken zijn gespot met als mooie afsluiting, net voordat we weggingen om thuis nog een kop koffie te pakken, 3 overweldige jumps van een dikke 20ponder op nog geen 20 meter van ons vandaan. We kunnen niet wachten, voor ons vliegvissers moet het water bij voorkeur nog wat opwarmen en laat dat maar snel gebeuren. Want wat hebben we er zin in!

Gebruikte vliegen: stokje L (shop) en pheasant tail gk (shop)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *