Vliegvissen op zeebaars

{ De foto’s fullscreen zien? Klik dan op het fullscreen icoontje (rechts) als je met je muis over de foto gaat… }

Zoals sommigen wel weten ben ik regelmatig in verschillende vliegvisfora op het www te vinden. Een van de meest actieve in Nederland is die van het prikbord. Al jaren komt een vast clubje vliegvissers hier bijna dagelijks een kijkje nemen, zo ook Cornelis. Via het www heb ik hem leren kennen en in de loop van de jaren weten we zo onderhand wel wie wat in de kuip heeft. Ooit gestart eind jaren 90 met een clubje bij hetnet en in de loop van de jaren vele verschuivingen tot aan pakweg 2004 toen het prikbord echt levend begon te worden. Nu heeft iedere vliegvisser aldaar zijn eigen specialismes en Cornelis is daar een van, vliegvissen op zeebaars dus.

Cornelis heeft zich in de loop van de jaren laten zien als een vliegvisser die steeds een stapje verder durft te gaan, iets wat ons zeer aanspreekt en waarvoor we respect hebben. Want wees eerlijk – kijk naar de foto’s – niet iedereen is zo gek om op volle zee met een bellyboot achter de zeebaars te gaan. En ik kan je zeggen dat op die stekken ook nog een behoorlijke stroming staan, bikkelwerk dus. Maar daardoor komt hij op stekken waar de echte grote jongens liggen en dat bewijst hij ook regelmatig met een van zijn vele mooie foto’s. Wil je mooie vissen vangen aan de vliegenlat, dan zul je regelmatig – of het nu in het binnenland, of in het buitenland is – net dat stapje verder moeten durven zetten. Pas dan kom je daar waar je wezen moet en de resultaten zullen daar zijn.

Hierbij een korte introductie van Cornelis, die wellicht in de toekomst ons wat nader zal laten kennis maken met het vliegvissen op zeebaars aan de Nederlandse kust, jaja uiteraard ook met Enrico Puglisi streamers, want die hebben hun kracht meer dan eens bewezen, voor nu nog ff de kou trotseren en dan kunnen we in het late voorjaar weer aan de slag! Enjoy the picssssssssss!!! (bedankt Cornelis)
Edwin

Clouser Minnows

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *