Brrrr, vliegvissen of ontdooien?

Brrrr wat was het koud zaterdagochtend. Toch zijn we nog ff op pad geweest, alhoewel het lastig was om een open stuk water te vinden, veel was bevroren. Rond half 9 stonden we aan de waterkant, maar al snel bleek dat het nu niet de meest ideale dag is om de lijnen te strekken, man o man. Om de 5 minuten was het raak, het water tussen de ogen van de vliegenlat bevroren, ijsklompen hingen eraan, in de mond maar weer die ogen, ontdooien die boel en weer wat worpen maken, maar ooooo wat was het koud. Lekker dik was het water wel, iets wat bij mij altijd het bloed een beetje sneller laat stromen, wel nodig met deze temperaturen, dat moge duidelijk zijn, als je bovenstaande foto die later op de ochtend is genomen ziet. Enfin dik water, er ligt als het ware al een kleine ijsslaag in, alle$#$# koud, maarrrr vaak wel goed voor de nodige aanbeten op snoek. Vanochtend echter niet, dramatisch, op die 2 aanbeten na, een snoekje van 70 dook op mijn EP Kermit en Thomas had even daarvoor een hele flinke bak aan de EP-OM. Vanwege de kou waren we niet geconcentreerd genoeg, we misten ze beide, helaas, want het werd weer eens tijd voor zo’n dikke esox dame. Het mocht niet zo zijn en rond half 12 vonden we het echt welletjes, next time better, hopen dat het dan enkele graden boven nul is, koud is niet erg, maar onder nul is toch wel lastig vliegvissen, je blijft aan het ontdooien, hehe, een ervaring is het weer wel. En als je dan in de loop van de ochtend dat karakteristieke geluidje weer hoort – we staan pakweg 20 meter uit elkaar – er een paartje van die blauwe schichten (ijsvogeltjes dus) tussen je komt zitten, ach dan is het ook wel weer goed zo. Gelachen hebben we, want nogmaals die ijsklompen, het ontdooien, ff werpen, het stokken van de lijn, ff denken krijg nou wat, alweer vast, weer ijs, rode oortjes, geen gevoel meer in de handen, dus wat ga je doen? Juist ja, zingen, nou ja brallen, alles om het maar warm te krijgen, even later staan we te springen, die mensen die net met hun hond langs liepen, zullen wel gedacht hebben, wat zijn dat voor malloten, wie gaat er nu vissen? Wij dus!! alleen de volgende keer wel weer wat vangen graag miss esox…..

Klik hier voor nog een casting foto van Thomas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *