Roofblei op de ijssel

Al vele jaren vissen we met de vlieg op roofblei. Veelal op de ijssel, maar de laatste jaren horen we ook steeds betere verhalen van omliggende wateren en verbazen we ons over de gemiddelde grootte van deze roofbleien. Zo weten we van een afgesloten kolk hier in de buurt, dat vangsten van roofbleien boven de 70 cm eerder regel dan uitzondering zijn. Waarmee dan? Met de broodvlok, ongelooflijk maar waar. Ze passen zich dus uitstekend aan, laat dat een feit zijn.

In de ijssel vissen we het liefst met een drijvende lijn langs de kantjes in de avond en ochtenduren en met een glaslijn de resterende uren op half water. Wat betreft de vlieg springt er absoluut een uit! Een vlieg die we al weer wat jaartjes geleden ontwikkeld hebben, juist mrmuddler. En zo werd bovenstaande aspius aspius ook gevangen, met de vlieg langs de kantjes aan de drijvende lijn met aan het eind de favo mrmuddler.

MrMuddler in de shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *