Eemhof dagje

Zondag 21 september stond een dagje Eemhof gepland met de “likkoegang”, welbekend bij de regelmatige bezoekers van het vliegvissen prikbord forum. De dag begon mistig zeer mistig, een mooi gezicht zo met al die vliegvissers in de witte wieven. Na een haf uurtje gooien op de kleine bak besluiten we (Paul, Jasper, Gert-jan en ik) de grote vijver op te gaan zoeken, meer mijn stijl zegmaar. Niet veel later hoor ik Paul als eerste roepen, er hangt een mooie regenboog aan. In de tussentijd heb ik enkele aanbeten gemist door onoplettendheid. Verbazingwekkend is wel dat we allen verschillend vissen. De een met ene zinklijn (o.a Paul) de andere drijvend, terwijl ik het op mijn favoriete methode langs de kantjes probeer, juistem met de CDCGJ, oftewel de cdc great jumper. Een vlieg die ik zelf ontworpen heb (alhoewel hij er best wel ergens zou kunnen zijn, er zijn onderhand zoveel vliegen) en welke al enkele jaren een favoriet is op bijv. het oostvoornse meer, de duitse beken en ja hoor ook op de Eemhof. Afijn de resultaten zijn lekker na enkele uurtjes vissen. Ik meen dat er 7 gevangen zijn, allen op de CDCGJ en in de grote vijver, terwijl de vissrij gerust taai genoemd mag worden. Jasper had er geloof ik maar 1 of 2, Gertjan iets meer en alleen Paul – die altijd ongelooflijk goed vangt en niet voor niets tot een van de beste vliegvissers van ons landje gerekend wordt – had er 7 of 8 (voornamelijk met een vreemde boobie). Echter zoals je hierboven kunt lezen de CDCGJ does it again, dus bind er zelf ook een zou ik zeggen, of kijk anders in de shop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *