Stokkies!

Stokkies? De meer ervarende vissers op het Oostvoornse meer weten wat ik bedoel, het stokje, overbekend, maar toch de laatste jaren weer vaak vergeten. Het blijft echter een supervlieg op het Ovm, mits goed gevist. Oftewel over wierbedden heen, het liefst in dead drift met een kabbeltje wind en wachten maar. Niet de meest actieve visserij en daarmee ook zeker niet mijn favoriete op het Ovm, maar soms ozo effectief. De dagen van meer dan 8 vissen zijn hedentendage voorbij (alhoewel wat nier is kan wel weer komen met het zouter worden van het meer) echter het stokje doet het nog steeds. In onze shop vind je het stokkie terug in het “Oostvoornsemeer pakket”, of bij de nimfen. Wist je trouwens dat het stokje niet alleen zeer effectief op het Oostvoornse meer is, maar ook goed ingezet kan worden op ruisvoorn in de polkder, of op de beken in de eiffel en de ardennen?

Oja probeer op het ovm het stokje ook eens in de winter. Zeker langs de kantjes en strekdammen in de vroege ochtend of tegen de avondschemer, succes verzekerd en zeer spannend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *